Porkkanakakku on herkullinen, mehevä ja näyttävä ilmestys kevään juhlapöydässä. Helppo koristelu syntyy, kun annat kakkupohjan näkyä kuorrutteen alta naked cake tyyliin ja koristelet kakun rennosti mustikoilla ja rosmariinin oksilla. Porkkanakakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä. Jos siis maltat odottaa.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ Créme Bonjour

porkkanakakku | leivonta | resepti | kakku | ruokablogi

porkkanakakku | leivonta | resepti | kakku | ruokablogi

Mä rakastan porkkanakakkua, mutta jumitin pitkään ajatuksessa, että porkkanakakku tehdään aina pellille. Jossain blogissa, jonka nimeä en tähän hätään muista, näin porkkanakakkupohjasta tehdyn täytekakun. Olin ihan että, wau! Totta kai noinkin voi tehdä. Ja sen jälkeen olen kuulkaa leiponut porkkanakakku täytekakkuja. Taikinan sekaan laitoin purkillisen Créme Bonjour kaneli & kardemumma tuorejuustoa, joka teki pohjasta entistä mehevämmän.

Tälläinen naked cake tyyppinen koristelu on houkuttanut jo pitkään. Se on yllättävän helppo tehdä, youtube on tietenkin täynnä videoita, mutta itsehän en mitään ohjeita katsonut, vaan levitin täytettä ensin suht tasaisen kerroksen kakun päälle ja sivuille ja sitten vain kylmän rauhallisesti pyyhin ylimääräiset täytteet isolla lastalla. Lopputulos on elävä ja sopivan naked minun makuuni. Viimeisen silauksen antavat pensasmustikat ja tuore rosmariini. Mielestäni täydellinen yhdistelmä, helppo ja kaunis! Porkkanakakku naked cake tyylillä on löytänyt tiensä meidän juhlapöytään ihan pysyvästi.

Tarjoilin porkkanakakkua äitienpäivänä omalle äidilleni ja mummolleni. Menekistä päätellen kakku maistui ja jäljelle jäänyt pala katosi teinikriitikoiden suuhun sellaisella nopeudella, etten ehtinyt edes kissaa sanoa.

porkkanakakku | leivonta | resepti | kakku | ruokablogi

 

porkkanakakku | leivonta | resepti | kakku | ruokablogi

Porkkanakakku

Taikina:
1 pkt Créme Bonjour kaneli & kardemumma tuorejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl muskottipähkinää
½ tl tl inkivääriä
½ tl suolaa
3 munaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
2 tl vanilijajauhetta
300 g raastettua porkkanaa
100 g saksanpähkinöitä

Kuorrute:
200 g Créme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vanilijajauhetta

Koristeluun
Notkeita rosmariininoksia
pensasmustikoita

Yhdistä huoneenlämpöinen tuorejuusto, munat, sokeri ja öljy. Sekoita vatkaimella. Sekoita toisessa vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Sekoita varovaisesti tuorejuustoseoksen joukkoon jauho-pähkinäseos. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Levitä taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Irrota vuoasta ja jäähdytä. Leikkaa kolmeen osaan. Muutama huomio. Minä otin ensimmäisen kakun liian aikaisin pois uunista ja se keskeltä raa’aksi, kokeile siis kypsyys, älä luota paistoaikaan, uunit ovat yksilöitä. Toinen huomio, leikkaa kakku vasta kun se on kokonaan jäähtynyt, muuten se helposti lohkeilee.

Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljajauhe. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja puolet päälle. Jos tykkäät reilusta määrästä kuorrutetta, tee kaksinkertainen annos.

porkkanakakku | leivonta | resepti | kakku | ruokablogi

Katso myös muut Créme Bonjourin kanssa  kaupallisessa yhteistyössä tekemäni reseptit; Perunavohvelit ja Kasvissosekeitto.