Juhannus menu kasvissyöjälle koostuu erilaisista salaateista ja helposti grillissä valmistuvista ruuista. Osan voi tehdä valmiiksi jo etukäteen, osan ostaa puoli valmiina ja koota vasta mökillä valmiiksi. Tai kerrostalon pihagrillin äärellä.

Juhannus menu kasvissyöjälle

Juhannus menu kasvissyöjälle – salaatteja ja grilliruokaa

KVINOASALAATTI LINSSEILLÄ, HERNEILLÄ, MINTULLA JA HALOUMIJUUSTOLLA

Kvinoasalaatti linsseillä, herneillä, mintulla ja haloumijuustolla on ihana kesäsalaatti. Haloumi on herkullinen lisä salaattiin, rapsakaksi paistettuna se tuo mukavaa suolaisuutta ja hauskaa tekstuuria.

Juhannus menu kasvissyöjälle

KASVISNYYTIT – HELPPOA KASVISRUOKAA GRILLISSÄ

Kasvisnyytit ovat edullinen kasvisruoka, joka saa makunsa kaudenkasviksista, sulatejuustosta ja tuoreista yrteistä. Helppoa ja hyvää, eli täydellinen mökkiruoka!

MAROKKOLAINEN PORKKANA -LINSSISALAATTI

Marokkolainen porkkana -linssisalaatti salaatti on herkullinen yhdistelmä maukkaita kasviksia ja ihania linssejä. Tämä salaatti oli saanut paljon kehuja ja se sopii mainiosti toteutettavaksi saari olosuhteissa. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu myös fetajuusto, mutta saaressa olosuhteiden pakosta (olin epähuomiossa käyttänyt feta juuston edellisenpäivän pastaan) syntyi erinomainen vegaaninen vaihtoehto.

TOMAATTIPIIRAKKA JA HUMMUS QUESADILLAT

Tomaattipiirakka on ihanan raikas ja herkullisen yrttinen piirakka, jossa voi hyvin käyttää valmispohjaa. Tätä herkullista piirakkaa on meillä tehty jo monta kertaa, sillä minusta tässä erittäin hauskasti yhdistetty raa’at tomaatit uunissa kypsennettyyn pohjaan. Tomaattipiirakan kaverina meillä oli yksinkertaisia hummus feta avokado quesadilloja.

Grilliperunat ala K-kauppa

Grilliperunat ja herkkusienet ovat kesän hitti. Kastikkeeksi grillataan voita, joka saa paahtuessaan toffeeta muistuttavan maun. Voihin murustetaan vielä pähkinää. Noin 1,40€/annos.

En ole maistanut, mutta aion kokeilla.

Juhannus menu kasvissyöjälle – juhannuksen jälkiruuat

PAVLOVA – HERKULLINEN MARENKIKAKKU RAPARPERILLA JA MARJOILLA

Pavlova on tosi helppo valmistaa, etenkin jos hankkii marenkipohjat valmiina. Kokoaminen on helppoa ja nopeaa, toimii erinomaisesti mökkiolosuhteissa jälkkärinä.

RAPARPERI- VOHVELIKAKKU

Raparperi- vohvelikakku on ihana, helposti valmistuva kesäkakku. Raparperin ja appelsiinin yhdistelmä on herkullinen, joten sitä kannattaa tehdä muutenkin, vaikka jäätelön kanssa tarjottavaksi.

HUIKEAN HYVÄ GLUTEENITON LAKRITSIMUTAKAKKU

Lakritsimutakakku maistuu suklaalle ja lakritsille. Koostumukseltaan se on ihanan tahmea ja pehmeä. Ja parhaalta Lakritsimutakakku maistuu kun jaksaa antaa vetäytyä rauhassa. Eli toisin sanoen ihan älyttömän hyvä kesäjuhla jälkkäri jonka voi rauhassa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi tai sitten voi tehdä niin kuin me, eli leipoa kakun kotona ja pakata mukaan mökille. Maistoin Lakritsimutakakkua ensimmäisen kerran niin, että kokki oli valmistanut sen grillissä kertakäyttöisessä alumiini vuuassa. Eli näppärä grillimaisteri tekaisee kakun mökkiolosuhteissakin.

AHVENANMAAN PANNUKAKKU

Ahvenanmaan pannukakku syntyy helposti mannapuuron jämistä ja maistuu taivaallisen kardemummaiselta. Reissussa mannaryynit ovat siitä hyviä, että niistä syntyy sekä mannapuuroa, suklaapuuroa, Ahvenanmaan pannukakku, että vispipuuroa.

Juhannuksen alkoholittomat juomat

RAPARPERIJÄÄTEE

Raparperijäätee on täydellinen kesäjuoma. Sen valmistaminen onnistuu etukäteen ja tiivisteen voi vaikka pakastaa, jos tuntuu ettei koko jäätee mene kerralla.

Meillä raparperijäätee maistui koko porukalle juhannusjuomana. Jopa teineille, jotka olivat etukäteen toivoneet Pepsiä. Ja se on kuulkaa paljon se! Jääteen makeutta voi hyvin säätää sillä, kuinka paljon vettä ja jääpäloja tiivisteen joukkoon laittaa. Minä laitoin yhtä paljon tiivistettä ja kylmää vettä + jääpaloja. Kokeilemalla löytyy itselle sopiva suhde.

Juhannus menu kasvissyöjälle

PERJANTAI MOCTAIL: ROSMARIINI- GREIPPIJUOMA

Rosmariini- greippijuoma saa upean värinsä verigreipistä, joka yhdessä rosmariinin kanssa antaa moctailille upean maun. Täytyy myöntää, että itse olen vähän nuiva greipin suhteen. Kaikki greippijuomat tuntuvat kulminoituvan lonkeroon, joka ei oikein koskaan ole ollut omia suosikkejani. Tässä juomassa ollaan greipistä huolimatta melko kaukana lonkeron makumaisemista. Mä sijoittaisin tän ennemmin kuumaan kesäpäivään puutarhan viileyteen kuin kisahallille, jos tiedätte mitä tarkoitan.