Isoäidin salaatti on varmasti syntynyt aikanaan sen perusteella, mitä puutarhasta on sattunut löytymään; salaattia, ruohosipulia ja kananmunia. Itse en ollut tätä aikaisemmin syönyt, mutta ohje on putkahdellut esille viime aikoina monestakin suunnasta. Ja syystäkin, paljon tämän omavaraisemmaksi ei voi ruoka muuttua.

Resepti on hirvitttävän helppo ja superedullinen, vaikka et kaikkia raaka-aineita saisikaan omasta pihastasi. Itse laitoin myös runsaasti puolitettuja kokonaisia kananmunia ja tarjosin salaatin yhdessä uusien perunoiden kanssa.

Tälläisten yksinkertaisten, mutta herkullisten ruokien ansiosta vaivannäkö puutarhassa tuntuu järkevältä. On ihan huippu fiilis kun ruuan matka pellolta pöytään on ihan kirjaimellisesti vain joitakin minuutteja.

Isoäidin salaatti

Isoäidin salaatti resepti

Salaatti

 • Runsaasti salaattia, voit sekoittaa eri laatuisia niin saat vielä kivemman lopputuloksen
 • 2 – 6 kananmunaa
 • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
 • ruohosipulin kukkia koristeeksi
 • sormisuolaa viimeistelyyn

Kastike

 • 2 kananmunaa
 • 200 g turkkilaista jogurttia
 • 2tl Dijon-sinappia
 • 1tl sokeria
 • 1/4 tlsuolaa
 • 1/4 tl mustapippuria
 • ripaus valkopippuria
 1. Keitä kaikki kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori 2 munaa ja erota keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna keltuaiset haarukalla. Sekoita jogurtti, sinappi ja mausteet joukkoon.
 2. Revi salaatti laakealle vadille. Hienonna valkuaiset ja lohko kokonaiset munat ja koristele salaatti niillä ja ruohosipulin kukilla. Hienonna ruohosipuli päälle. Lusikoi puolet kastikkeesta päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen.
 3. Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Alkuperäinen ohje: K-Ruoka

Isoäidin salaatti

Katso myös blogini muut herkulliset salaatti reseptit.