Se on kuulkaa nyt niin, että joulu on irti! Mä olen jouluihminen, eikä mua haittaa yhtään ruveta fiilistelemään joulua jo marraskuussa. On vuoden pimein aika, miksei siitä ottaisi kaikkea iloa irti?! Jouluvalot, kiitos kyllä! Ekat piparit ja joulutortut on jo leivottu, totta kai! Ensimmäiset glögitkin on juotu. Joululaulut meillä eivät vielä soi (koska mies ei anna, jouluradiohan on jo aloittanut!), eikä joulukoristeitakaan näy, mutta joulufiilis hiipii kotiin pikkuhiljaa. Ensin makuina ja tuoksuina, ja pikku hiljaa sitten myös sisustukseen. Minusta marraskuu on jo oivaa aikaa joulureseptien testailuun.

Monet jouluisiksi mielletyt mausteet, kuten kaneli, inkivääri, neilikka, pomeranssi, tähtianis ja kardemumma sopivat leipomisen ja glögin lisäksi myös itämaisiin ruokiin. Esimerkiksi tähän nyhtökaura bulguriin voisi lisätä kardemumman kanssa villimmänkin jouluisen mausteseoksen. Tai kokeile jouluruokaa meksikolaisella twistillä!

Jos haluat inspiroitua joulusta, niin kannattaa ehdottomasti kurkata mun joulusivu, johon olen koonnut kaiken jouluaiheisen täällä blogissa.

Viisi vinkkiä marraskuun fiilistelyyn:

Tässä muutamia omia suosikkejani jouluun virittäytymisen kannalta:

  1. Piparit tuoksuvat hyviltä, niiden leipominen on hauskaa ja ne istuvat hyvin marraskuiselle juustolautaselle sinihomejuuston seuraksi. Lue ohje täältä.
  2. Havukoriste ovessa on kaunis, muttei yhtään liian jouluinen. Ja mikä parasta, sen tekemisessa onnistuu jokainen tumpelo. Lue ohje täältä.
  3. Ihanat briejuusto crostinit sopivat marraskuun pimeisiin iltoihin! Helppoja tehdä, maku on takuuvarmasti hyvä! Ohje täällä.
  4. Rosmariinin ja karpalon makuisen skonssit toimii aina! Ohje täällä.
  5. Itse tehdyt karkit ilahduttavat viemisinä jo ennen joulua. Jos siis jotain jää viemisiksi. Lue ohje täältä.

Ihanaa joulualoitusta kaikille jouluihmisille!

PS. Olen muutamana vuonna pitänyt blogissani joulukalenteria, johon lukijat ovat osallistuneet jakamalla omia jouluisia reseptejään tai askarteluideoita. Tänä vuonna on taas joulukalenterin aika, mutta vähän erilaisella teemalla. Olen ilokseni saanut mukaan muutamia kotimaisia yrityksiä, joiden ihania tuotteita pääsen arpomaan teille lukijoille. Luvassa on siis reseptien ja muiden jouluisten ideoiden lisäksi joululahjavinkkejä! Kannattaa siis pistää joulukalenteri seurantaan.