Itämainen nyhtökaura bulgur maistuu joululle. Korianterinsiemenet, kardemumma, juustokumina ja kurkuma maustavat bulgurin lämpimän mausteiseksi. Inkiväärillä maustettu nyhtökaura, granaattiomenan siemenet, rusinat, paahdetut mantelit ja pistaasit viimeistelvät maut ja tuovat bulguriin yllätyksellisyyttä.

Mä kuulun niihin, joille rusinat maistuvat. Saa laittaa porkkanaraasteeseen ja mysliin. Ja varmaan maksalaatikkoonkin, jos se kuuluisi ruokavaliooni. Rakastan myös mausteista ruokaa, vaikka en varsinaisesti ole tulisen ruuan ystävä. Ja pistaasi pähkinöitä! Ja granaattiomenaa! Tähän olisi sopinut hyvin tuoreista yrteistä esimerkiksi minttu, mutta ens kerralla.

Itämainen nyhtökaura bulgur

1 Sipuli, hiennonnettuna
öljyä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl kardemummaa
400g bulguria
6 dl kasvislientä
1 – 1,5 dl rusinoita
100g pistaasipähkinöitä
100g manteleita
240g nyhtökaura ginger

Kuullota sipulisilppua öljyssä hetki, lisää joukkoon mausteet. Kuullota sipulia ja mausteita muutama minuutti. Lisää joukkoon bulgur. Sekoita, kunnes bulgur paahtuu hieman. Lisää kuuma kasvisliemi ja rusinat. Laita levy ykköselle ja anna bulgurin kypsyä 10-15 minuuttia.

Paahda mantelit ja pistaasit kuivalla pannulla. Poista granaattiomenasta siemenet. Paista nyhtökauraa tilkassa öljyä ja sekoita kaikki osaset sekaisin. Tarkista maku, lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Tämän reseptin myötä toivotan teille kaikille rauhallista ja riemullista joulun aikaa sekä kaikkea hyvää uudelle vuodelle! Tuokoon vuosi kaikkea sitä, mitä olette toivoneet!