Yhteistyössä Ebookers.

Olen viettänyt kaikki elämäni joulut, yhtä lukuun ottamatta, kotona tuttujen jouluruokien äärellä. Yhden joulun olen nuoruudessani viettänyt Englannissa, jossain asuin pari vuotta. Silloin pääsin nauttimaan sikäläisistä herkuista, täytetystä kalkkunasta ja ruusukaaleista ja tietenkin joulupuddingista.

Olen aina rakastanut matkustamista. Olen reissannut ilman lapsia, lasten kanssa, lähellä ja kaukana. Melkeinpä niin, että joku matka pitää olla varattuna kun edelliseltä tulee kotiin. En täällä blogissa ole vielä kertonutkaan, mutta olemme koko perheen voimin lähdössä kahdeksi viikoksi Intiaan vuoden alussa. Intiassa en koskaan vielä ole käynytkään! Jännittää! Vaikka lasten kanssa on välillä helppoa valita valmismatka, matkustamme usein myös Ebookersin kautta. Erityisesti euroopan sisällä valitsemme mieluusti itse lennot ja hotellin. Ebookerslla on käynnissä hauska jouluruoka aiheinen visa, jossa voi arvailla eri maiden jouluruokia, ja osallistua 1000 euron matkalahjakortin arvontaan.

Sain Ebookersilta haasteen inspiroitua maailman jouluruuista ja vietin sangen mielenkiintoisen hetken eri maiden jouluruokiin tutustuen. Päädyin varioimaan meksikolaista Chiles en nogadaa, mutta täytettyjen paprikoiden sijaan tein käytetyistä aineksista lämpimän salaatin.

Tässä salaatissa maistuvat kaneli, juustokumina, omena, päärynä, aprikoosi, pähkinät ja granaattiomena. Aika jouluiset maut näin suomalaisenkin näkökulmasta. Salaatissa on oikeastaan hyödynnetty alkuperäisestä reseptistä pelkkä täyte, paahdetut paprikat on pilkottu täytteen joukkoon. Eikä muuten ollut yhtään hassumpaa!

Jouluruokaa meksikolaisittain

Ainekset

6 paprikaa
250 g jauhettua porsaanlihaa (mä käytin naudanlihaa)
½ sipulia, hienoksi hakattuna
2 murskattua
valkosipulinkynttä
1 päärynä
1 omena
1 ruokabanaani tai vihertävä banaani
100 g kuivattuja aprikooseja
50 g hakattuja saksanpähkinöitä
100 g hakattuja manteleita
100 g rusinoita
¼ tl kanelia
¼ tl juustokuminaa
öljyä paistamiseen
granaattiomenan siemeniä
tuoretta persiljaa tai korianteria

Paahda paprikoita uunin grillivastuksen alla, kunnes kuori kupruilee ja saa nokisia laikkuja. Poista kuori ja pilko paprikat.

Paahda jauheliha pannussa, lisää öljy, sipulisilppu, silputut valkosipulit ja pieniksi kuutioiksi leikatut hedelmät, rusinat sekä rouhitut pähkinät ja mantelit. Lisää mausteet. Sekoita joukkoon paprikat, granaattiomenan siemenet ja yrtit.

Oletko sinä tutustunut muiden maiden jouluperinteisiin?