Suppilovahveropesto maustaa syksyisen pastan, maistuu hyvän leivän kanssa tai salaatin joukossa. Ja nyt niitä suppiksia löytyy, metsistä ja toreilta!

Suppilovahveropesto | sienipesto | suppilovahvero | sieniruuat | sieniresepti

Olette varmaan törmänneet jo tämän vuoden suppisuutisiin. Joko metsässä tai vähintäänkin sitten sosiaalisessa mediassa. Suppilovahveroita on tänä vuonna ennätysmäärä. Tai ainakin paljon. Ei vaadita kovin kummoista sienivainua, löytääkseen korillisen suppilovahveroita. Jopa siinä määrin, että lanseerasin omalla facebook seinälläni all you can pick suppisretket.

Supersuositut Långviikin “all you can pick” suppisretket ovat taas ohjelmistossa. Retken vetäjänä toimii Iltalehden Erotatko tatin ja torvisienen? – testissä prosienestäjän tittelin saanut kokenut sientensyöjä.

Retkellä tapaamme suppilovaveroita niiden luontaisessa kasvuympäristössä. Saattaapa hyvällä onnella tiellemme osua myös jokunen kanttarelli tai musta torvisienikin. Kaikilla retkillämme on suppis takuu!

Varaa siis paikkasi pian, nämä viedään käsistä!

Ja niinhän siinä kävi, ilmoitus poiki mukavasti sienestysseuraa. Lähdin vetämään sienireissua metsään, jossa arvelin takuuvarmasti olevan suppiksia. No eipähän ollut. Rupesin huomaamattani jo selittelemään. Kyllä tämä ihan oikeasti on hyvä suppis vuosi. Onneksi paikan vaihto auttoi ja ystävämme lähtivät kotiin melko hyvän suppis saaliin kanssa.

Sattumalta naapurissa asuvani äitini oli samaan aikaan ollut toisaalla suppisjahdissa. Hän toi meille kymmenisen litraa suppiksia, kun kuulemma ei jaksanut perata kaikkia. Minä kuivasin suurimman osan, mutta osasta syntyi suppilovahveropesto. Jos sulla on läjä päin suppiksia, niin Saara kokosi blogiinsa bloggaajien suosikkisuppisreseptit. Siellä on myös yksi omista suosikeistani, suppilovahverohilloke.
Suppilovahveropesto | sienipesto | suppilovahvero | sieniruuat | sieniresepti

Suppilovahveropesto | sienipesto | suppilovahvero | sieniruuat | sieniresepti

Suppilovahveropesto

200 g tuoreita suppilovahveroita
1 dl pinjansiemeniä
1½ dl oliiviöljyä
1½ dl parmesaaniraastetta
1 rkl tuoretta timjamia
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Tee näin:
Laita tuoreet suppilovahverot pannulle ja paista niitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Paahda pinjansiemeninä kuivalla pannulla hetken ajan, varo polttamasta.
Laita kaikki peston ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.

Valmista pestoa voit laittaa pastan joukkoon tai nauttia sellaisenaan hyvän leivän kanssa.

Inspiraation ohjeeseen sain Suusta suuhun -blogista.

Suppilovahveropesto | sienipesto | suppilovahvero | sieniruuat | sieniresepti