Omena-calvadoshillo sopii hyvin juustojen kaveriksi, mutta myönnän, että saattoi pari lusikallista mennä myös aamiaisjogurtin kanssa. Hillon koostumus on hyvä, soseen ja omenakuutioiden yhdistelmä ja maku tietysti vielä parempi.

Meidän perheessämme asuu juuston ystäviä. Erityisesti vanhempi poikani on tykännyt juustoista jo pienestä pitäen, hyvä parmesaani, Camembert ja Manchego häviävät pikku jätkän suuhun hillolla tai ilman. Tai eihän se enää mikään ihan pikkujätkä ole, 13 vee. Meidän perheessä maku on sukupuoli jakautunut. Miehet ovat enemmän suolaisten herkkujen perään ja naiset makeiden.  Onko teidän perheessä tälläistä makea-suolainen jakaumaa?

Omena-calvadoshillo sopii molempien makuun, tai oikeastaan juustolautanen itsessään hivelee sekä makean, että suolaisen ystäviä. Ja vaikka juustolautaset yleensä mielletään aikuisten juhlien tarjoiluksi, olen eri mieltä. Lapset rakastavat kauniisti aseteltuja juustolautasia, joista voi poimia vapaasti mitä haluaa ja maistella erilaisia makuja, yhdessä ja erikseen. Tässäkin kävi niin, että kuvauksen jälkeen meni noin kolme minuuttia kun juustot ja puolet Omena-calvadoshillosta oli hävinnyt parempiin suihin!

Tyttäreni protu-juhliin rakensin juustolautasen, jolla ruokki isommankin porukan. Tai oikeastaan voisi puhua antipastopöydästä, sen verran herkkuja pöytään tuli katettua. Kaikki kuitenkin lähti liikkeelle juustoista, joten pidetään ne keskiössä. Vinkit juustolautasen kokoamiseen löydät täältä.

Omena-calvadoshillo | omenahillo | juustolautanen | omena | syksy | säilöntäOmena-calvadoshillo | omenahillo | juustolautanen | omena | syksy | säilöntä

Omena-calvadoshillo

Ainekset:

2 kg omenoita
1 ½ dl vettä
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 vaniljtanko
4 dl hillosokeria
1 dl calvadosta

Valmistusohje:

Kuori ja puhdista omenat. Kuutioi ne ronskeiksi kuutioiksi. Kuutioi osa omenoista pieneksi kuutioksi, jotka lisätään hilloon lopuksi (noin 1 dl pientä kuutiota).

Lisää isot omenapalat, vesi, sitruunankuori ja -mehu kattilaan. Avaa vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Laita avattu vaniljatanko kattilaan myös. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä.
Poista vaniljatanko.

Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon pienet
omenakuutiot sekä hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää calvados ja sekoita hyvin. Purkita hillo puhtaaseen hillopurkkiin, jäähdytä ja nosta kylmään.

Hillo on valmista syötäväksi seuraavana päivänä. Ohje Iltasanomat.

Omena-calvadoshillo | omenahillo | juustolautanen | omena | syksy | säilöntä Omena-calvadoshillo | omenahillo | juustolautanen | omena | syksy | säilöntä

Onko sulla hyviä hilloreseptejä jemmassa? Saa vinkata. Terveisin hillomuija.