Halloween ideoita tarjoiluun ja kattaukseen. Halloween on hauska, rento ja vähän hurja juhla, joten tarjoilu on sen mukaista. Itse olen sellainen nynny, joka ei kauhua elämäänsä kaipaa, mutta halloweenin hengessä pieni hupailu ja erityisesti vintage tyyppinen rekvisiitta on paikoillaan. Esimerkiksi erilaiset etiketit tuovat hauskan lisän kattaukseen. Ja kurpitsat! Mitä olisikaan halloween ilman kurpitsoita?

Halloween ideoita

Halloween ideoita

Halloween ideoita – Kattaus ja koristelu

Halloweenin päävärit ovat usein musta ja oranssi. Se on näyttävä yhdistelmä, joka todella saa kattaukseen dramatiikkaa. Mustan pöytäliinan saa helposti loihdittua mustasta satiinilakanasta. Sen päälle olen laittanut kultakoristeisia kaitaliinoja lisää juhlavuutta tuomaan. Hauskoja yksityiskohtia kattauksessa ovat netistä tulostetut etiketit ja askarrellut minikurpitsat. Muuten olen lisännyt kattaukseen runsautta ja halloweenhenkeä teeman värisillä kukilla, mehikasveilla ja kurpitsoilla.

Halloweeniin sopivat hyvin myös teemajuhlat. Yksi hauskimmista teemajuhlista on ollut muutama vuosi sitten järjestämäni Harry Potter juhlat. Kattauksessa käytin paljon samoja elementtejä kuin yllä olevassa kattauksessakin, mutta Harry Potter juhlien ehdoton hienous oli isoihin lasi pulloihin laitettu kuiva jää, joka muodosti upeaa savua, kuin kuplivaa taikajuomaa.

Leijuvat kynttilät olen tehnyt led -tuikuista, joiden ympärille olen kiinnittänyt kaksipuoleisella teipillä leivinpaperia ja sen jälkeen kiinnittänyt kynttilät siimalla kattoon. Lopputulos oli hämyisässä valossa sangen vakuuttava. Kattauksen kruunasi jokaiselle yksilöllisesti tehdyt DIY taikasauvat.

Halloween ideoita

Halloween ideoita

Halloween ideoita – Ruoka

Halloweenin hengessä meillä on syöty niin kultaisia sieppejä kuin kreisiä snickers kakkuakin. Tarjolle sopii kuitenkin myös kaikki sesongin mukainen, kuten esimerkiksi tämä ruusukaalisalatti karpaloilla. Unohtamatta kurpitsaa. Kurpitsa -pekaaninpähkinäkakku on oikeastaan leivän ja kakun välimuoto. Mutta hyvä sellainen. Ruokaisampana tarjottavana toimii kvinoa -kurpitsasalaatti. Tai miksei vaikkapa herkullinen kurpitsarisotto?

Hämähäkki juustokeksit olivat menestys. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hämähäkit on tehty suolakekseistä, suolatikuista ja tuorejuustosta. Itse käytin piparjuurenmakuista tuorejuustoa, mutta tässähän on vain mielikuvitus rajana. Silmät olen tehnyt rusinoista. Helppoa ja hauskaa.

Olen aina yrittänyt järjestää juhlat niin, että samoissa juhlissa viihtyvät sekä lapset, että aikuiset. Olen pyrkinyt huomioimaan asian sekä tarjoilussa, että koristelussa. Lapset ilahtuvat hämähäkeistä, kultaisista siepeistä ja överikakuista. Aikuiset arvostavat oivaltavan ulkonäön lisäksi myös makua. Väheksymättä tässä yhteydessä lasten makupalettia. Mutta tiedätte kai, nyanssit ovat eri.

Halloween ideoita

Halloween ideoita Halloween ideoita

Miten teillä vietetään halloweenia?