Äitini kutsui tätä salaattia hirviön oksennukseksi Halloweenin henkeen (kiitos vaan äitille kannustuksesta!). Vaikka siltä se kieltämättä kyllä vähän näyttää. Ikävä kyllä olen itse sen verran esteetikko, että en oikein itsekkään usko ruokaan, jonka suhteen pitää vakuutella, että ulkonäöstään huolimatta ruoka on hyvää. Mutta ei tässä ei kannata pelästyä, sillä maku oli erinomainen. Ja jos ulkonäkö ei niin iskekkään, niin hei, nythän on Halloween. Juuri oikea aika kaikelle vähän kauhealla tai vähintäänkin epäilyttävälle.
Oikeastaan ihanaa että näin halloweenin aikaan voi ihan rauhassa laittaa tarjolle mitä erikoisempia virityksiä. Kaikkeen on hyvä selitys. Kauhean hirveä halloween. Vaikkei edes halloweenista niin välittäisi. Mutta tätä salaattia kannattaa kokeilla jos välittää aurajuustosta. Tai pähkinöitä. Tai ruusukaalista. Tai vaikka ei niin välittäisikään. Kaikki yhdessä on nimittäin toimiva kokonaisuus.
Jos haluat välttyä karpaloiden aiheuttamalta semikauhealta väriepisodilta, käytä kuivattuja karpaloita.

 

Ruusukaalisalaatti

500g ruusukaalia
1,5 dl tuoreita karpaloita
1 dl aurajuustoa
1 dl pekaaninpähkinöitä
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl Balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä

Puhdista ruusukaalit ja halkaise ne. Paista ruusukaaleja oliiviöljyssä keskilämmöllä ( ei siis miedolla, muttei kuumallakaan) karpaloiden kanssa kymmenisen minuuttia. Lisää vaahterasiirappi ja balsamiviinietiika. Sekoita pekaanin pähkinät joukkoon, kaada salaatti kulhoon ja lisää päälle murusteltu aurajuusto.

Etsitkö inspiraatiota halloweeniin? Klikkaa yllä olevaa kuvaa!