Kurpitsarisotto on täydellistä syksy ruokaa. Kurpitsarisotto on kauniin väristä ja lempeän makuista ja se sopii syötäväksi joko sellaisenaan tai lisukkeena paistetun kalan kanssa. Päädyitpä sitten mihin tahansa vaihtoehtoon, lupaan ettet tule pettymään. Alkuperäinen resepti on Glorian ruoka ja viini lehdestä, mutta itse lisäsin reseptiin sipauksen suolaa. Tykkäsin!

Oletteko muuten huomanneet, että Instagram tilini on vallan aktiiviseksi heittäytynyt? Jos et vielä seuraa minua Instassa, niin asia kannattaa korjata heti! Laitan instaan paljon sellaisiakin kuvia, jotka syystä tai toisesta eivät koskaan eksy tänne blogin puolelle. Ravintolavinkkejä, fiiliskuvia ja “behind the scenes” tyyppisiä kuvia, joista voi sitten ehkä saada inspiraatiota sinne omaan kotikeittiöön! Joten tervetuloa mukaan seuraamaan.

Jos taas ole risottoihmisiä, niin kannattaa kurpitsarisoton lisäksi tsekata sienirisotto ja parsarisotto.

kurpitsarisotto

 

Kurpitsarisotto

1 sitruuna
4 rkl neitsytoliiviöljyä
500 g talvikurpitsaa (esim. hokkaido)
2 tl oliiviöljyä
5 1/2 dl rosittoriisiä
4 dl valkoviiniä
2 l punaista kasvislientä (ks. ohje alla)
100 g voita
2 dl parmesaaniraastetta
2 rkl hunajaa
1/2 dl sitruunamehua
4 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Valmistusohje

Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste oliiviöljyyn. Purista sitruunasta mehu.
Kuori ja paloittele kurpitsa 1×1 cm:n paloiksi. Keitä neljäsosaa kuutioista vedessä 7–8 minuuttia. Valuta ja soseuta kuutiot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Kuullota riisiä öljytilkassa minuutin verran. Lisää valkoviini ja loput kurpitsakuutiot. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsasose.

Keitä ja sekoittele risottoa 14–16 minuuttia. Lisää punaista kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinäon vielä purutuntumaa, lisää voi, juustoraaste, hunaja, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos. Hienonna joukkoon rosmariini. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa juustoa, sitruunanmehua tai hunajaa.

Punainen kasvisliemi

Ainekset

1 varsisellerin varsi
2 fenkolia
2 sipulia
3 porkkanaa
3 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 l vettä
Valmistusohje

Lohko kasvikset isoiksi paloiksi.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. keitä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Anna liemen seistä 10 minuuttia ja siivilöi.