Nina Lincolnin suklaakakku

Nina Lincolnin suklaakakku on muisto omasta lapsuudestani. Se on makea, suussa sulava suklaa unelma, jonka äiti teki aniharvoin, sillon kun oli todellista syytä juhlaan. Oikeastaan kakku ei ole kakku, vaan se on jäädyke tai jäätelö, jonka voi tehdä pakkaseen hyvissä ajoin ennen H-hetkeä.

On oikeastaan jännä miten jotkut makumuistot jäävät elämään. Niin että ne vuosienkin jälkeen herättävät muistoja ihmisistä ja tärkeistä tapahtumista. Muistan kun itse leivoin tätä kakkua ensimmäisen kerran kotoa pois muutettuani. Asuin Englannissa ja olin saanut kutsun ystävän lapsen nimenanto tilaisuuteen. Tapana oli, että vieraat toivat mukanaan tarjoiluja ja niinpä minäkin vapisevin sormin leivoin elämäni ensimmäisen Nina Lincolnin suklaakakun. Jännitin turhaan sillä kakkuni oli ensimmäinen mikä syötiin loppuun. Muistan vieläkin sen helpotuksen sekaisen ylpeyden tunteen.

Meillä on perheessä toinenkin ruokaperinne, joka erottaa juhlan arjesta, nimittäin voileipäkakku. Äitini tekee ehkä maailman parhaat voileipäkakut, tai ainakaan tielleni ei ole vielä koskaan tullut äidin voileipäkakun voittanutta. Oman voileipäkakku neitsyyteni menetin vasta nyt menneenä kesänä, kun meillä juhlat nuoruuden idolit teemalla. Onnistuin mielestäni kohtuu hyvin, vaikka koristelu jäikin loppu peleissä vieraille.

Onko teillä vastaavia ruokamuistoja omasta lapsuudestanne? Mikä erotti juhlan arjesta?

Nina Lincolnin suklaakakku

Nina Lincolnin suklaakakku

Nina Lincolnin suklaakakku

Nina Lincolnin suklaakakku

Ainekset

9 kpl Digestive täysjyväkeksiä
35 g voita

Täyte

200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g (1,8 dl) sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl kuohukermaa
Koristeeksi suklaa- ja pekaaninpähkinärouhetta

Valmistusohje

Murenna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita pohjalle voipaperi, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekä vanilliinisokeri. Erota kanamunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Valuta joukkoon suklaasula. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla. Pidä kakkua yön yli pakasteessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaa- ja pekaaninpähkinärouheella.

PS. Jos suklaiset reseptit hou(kou)kuttavat, katso myös Fazerinakakun ja suklaa -vadelmakakun ohje!