Osallistuin eilen Kreetta Järvenpään ja Hanna Piipon järjestämään kukkaworkshoppiin. Workshop sattui silmiini facebookissa ja päätin ilmoittautua mukaan vailla minkäänlaista kokemusta kukista tai kukka-asetelmien tekemisestä. Olen kuitenkin kukkafani ja ostan monesti kotiin kimppuja, erityisesti jos on aihetta pieneenkin juhlaan. Hannan tyyli luoda rentoja ja rönsyileviä asetelmia uppoaa meikäläisen tyylitajuun kuin veitsi voihin niin sanoaksemme. Kreetan valokuvista nyt puhumattakaan. Jotenkin ajattelin, ettei tämän kaksikon yhteinen workshop voi olla muuta kuin hyvää ja miten oikeassa olinkaan.

Kukkaworkshop oli rento, luova ja inspiroiva. Opin paljon kukista ja niiden käsittelystä ja huomasin, että samat opit pätevät kaikessa luovassa työssä, oli kyse sitten mixed mediasta tai kukka-asetelmista. Vältetään täydellistä symmetriaa, hyödynnetään värioppia, erilaiset muodot täydentävät toisiaan ja parasta on tekemisen meininki ja luova flow-tila. Ihastuin kukkien maailmaan kerta rysäyksellä. Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

Kukkaworkshop

Kukkaworkshop

Jokainen steppi käytiin läpi yhdessä ja opettajaa sai vapaasti matkia ja olla matkimatta. Itse koin alkuun pääsemisen hieman vaikeana, joten kävin opettajan pöydän äärellä vilkuilemassa vähän väliä. Loppua kohden oma rohkeus kasvoi ja asetelmakin muuttui enemmän oman näköiseksi. Oli hauskaa huomata miten monenlaisia lopputuloksia samasta reseptistä syntyi. Kyllä, myös kukka-asetelmissa käytetään reseptejä. 5 neilikkaa, 4 ruusua jne. Kaiken kaikkiaan kurssi antoi hyvät eväät lähteä kokeilemaan erilaisten asetelmien tekemistä kotona.

kukkaworkshop

Kukkaworkshop

Kukkaworkshop
Kukkaworkshop

Omaan asetelmaani olen todella tyytyväinen, vaikka kuvista katsomalla tekisin nyt jotakin toisin. Asetelma on silti ihana ja ihka ensimmäiseksi työksi se on kerrassaan mahtava. Vaikka itse sanonkin.

Osana kurssia Kreetta oli valmistellut meille erilaisia kuvausympäristöjä, joissa oman kimppunsa sai ikuistaa. Tykkäsin erityisesti mustasta taustasta, mielestäni kuvista tuli lähes maalauksellisia, Frida Kahlo henkisiä teoksia. Oli myös hauska huomata miten erilaisena asetelma erilaisia taustoja vasten näyttäytyi. Itse olisi kuvaamiseen voinut käyttää huomattavasti enemmän aikaa, mutta tämän kurssin pääpaino oli kukka-asetelmien teossa eikä niinkään kuvaamisessa. Silti oli mukavaa, että kuvaamiseen oli varattu aikaa, sillä oma asetelmani hieman kärsi automatkan aikana, kun yksi kukista katkesi.

Kukkaworkshop

Oletteko te koskaan tehneet kukka-asetelmia?