Sienirisottoa meillä syödään säännöllisesti, syksyllä useammin sieni kauden ollessa parhaimmillaan, mutta kuivatuista sienistä tehty sienirisotto maistuu läpi vuoden. Risotto on kaikissa television ruokaohjelmissa aina kiistelty ruokalaji, jossa on vaikea onnistua. En tiedä mitä Hansu sanoisi meidän perheen risotosta, mutta sen tiedän, että maussa päihitämme monen keskiverto ravintolan risoton.
Risoton aineet ovat simppelit ja ne löytyvät usein silloinkin kun kaapissa ei ole oikein mitään. Valkoviiniä, kuivattuja sieniä, kermaa, risittoriisiä, sipulia, kanalientä ja voita. Parhaaseen tulokseen pääset kun keittelet liemenkin itse, vähintään kannattaa lämmittää liemi ennen sen lisäämistä risottoon.

Sienirisotto

3 dl riisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
5 dl kanalientä
1,5 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
1dl parmesaanijuustoa
2 rkl voita
200 g sieniä
tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne ensin likoamaan veteen niin, että kaikki sienet peittyvät. Kuullota silputtua sipulia ja riisiä hetki. Lisää joukkoon viini. Lisää nestettä erissä koko ajan hämmentäen. Sekoita joukkoon sienet nesteineen. Kun riisi alkaa olla kypsää, lisää joukkoon kerma, parmesan ja voi. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja tinjamilla. Ohje on otettu aikanaan Risotto purkin kyljestä ja se elää meillä vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy ja miltä risotto näppituntumalta vaikuttaa.

Oletteko te risoton ystäviä? Mikä on mielestänne paras risotto resepti?