Kuukauden asukuva! Aika kreisiä! Ajattelin, että luovun koko asukuva ideasta, kun yht äkkiä sain inspiraation kuvata uuden takkini ja uuden laukkuni. Laukun hankin jo ennen joulua Kaapelitehtaan käsityöläismarkkinoilta. Olen haaveillut näistä Huhta designin käsintehdyistä nahkalaukuista jo pidempään. Törmäsin niihin ensikerran Tampereen kädentaitomessuilla, mutta rahatilanteeni ei antanut periksi. Kaapeli tehtaalla bongasin saman myyjän ja tutkittuani jokaista mukana olevaa laukkua päädyin tähän. Suosittelen lämpimästi tukemaan kotimaista käsityötä! Ja ihan ilman kytköksiä.
Laukku innostus juontaa juurensa tarpeeseen. En ole mikään laukkuhamsteri, mutta minulta on puuttunut laukku, jonne saan tarvittaessa piilotettua sekä läppärin, että järjestelmäkameran. Tähän kassiin mahtuvat molemmat, samaan aikaan. Lisäksi laukku pysyy maassa pystyssä ja nahka on paksua ja jäykkää, joka myös suojaa sisällä olevaa elektroniikkaa. Painavahan se on, eikä siksi kaikissa tilanteissa kovin näppärä, mutta toistaiseksi paras, mitä olen löytänyt. 

Takki taas on heräteostokseni New Yorkista. Ostan design vaatteita äärimmäisen harvoin. Kahdesta syystä. A) en mahdu niihin B) minulla ei ole varaa niihin. No nyt tilanne oli toisin. Kävimme reissulla Macy’s tavaratalon plus size kerroksessa shoppailemassa. Koko kerros oli täynnä pluskoon design vaatteita. Alennuksessa. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. En ole koskaan nähnyt design vaatteita pluskoossa. En ole tiennyt niitä olevan olemassakaan. Olin väärässä. Toisaalta, saatan olla myös muotiurpo, eli en ole nähnyt vaivaa asian selvittämiseenkään. Olen kuitenkin pluskokoisena etsinyt itselleni juhlavaatteita esimerkiksi Stockmannilta. Turhaan.
No, en juuri innostunut design vaatteista, vaikka niitä kaikissa koossa löytyikin. Taidan olla pohjimmiltani epämuodikas tai liian järkevä. Amerikassa on pakko pitää itsensä kovana, matkalaukku täyttyy helposti ja ylimääräiset kilot maksavat hunajaa. Tämä Michael Korsin toppatakki kuitenkin vetosi minuun. Takki on super kevyt untuvatakki. Vähän kuin pukisi makuupussin ylleen. Ajattelin, että tämä on täydellinen takki reissuun. Jos sitä ei tarvitse, se menee todella pieneen tilaan, eikä toisaalta ole painava kantaa mukana sisätiloissa. Ainut huono puoli on himpuen lyhyet hihat, joita en tajunnut ostohuumassa. Kaiken kaikkiaan olen tähän yllätyshankintaan erittäin tyytyväinen!
Satsaatteko te design vaatteisiin?