Muistattekos kun jonkin aikaa sitten kirjoitin meillä olleista Harry Potter bileistä? Niitä muistellaan vieläkin! Jopa siinä määrin, että ottamiani kuvia selaillessani huomasin, että olin unohtanut jakaa kuvan tekemistäni syötävistä siepeistä! Sieppien lisäksi meillä oli luutamuffinsseja, mutta niistä en juhlien tiimellyksessä muistanut ottaa kuvaa. Yksinkertaisuudessaan nerokas idea kuitenkin. Suklaa muffinssien pohjaan työnnetään suolatikku, jolloin saavutetaan hätkyhdyttävän hieno luuta efekti!

Mikä ihmeen sieppi?

Sieppi tai kultasieppi (engl. Snitch tai Golden Snitch) on pieni, noin saksanpähkinän kokoinen kultainen pallo. Sieppi on tärkeä peliväline huispauksessa. Etsijä etsii sieppiä pelin aikana, ja kun etsijä saa nopean siepin kiinni, etsijän joukkue saa 150 pistettä ja peli päättyy. Useimmiten se joukkue, joka löytää siepin, voittaa. Mutta jos toisella joukkueella on enemmän pisteitä vielä senkin jälkeen kun sieppi on saatu kiinni tämä joukkue voittaa. Ensimmäisen siepin valmisti velho Jousimies Oigea kultasieppeli-linnun korvikkeeksi.

Lähde: Potter wiki

 

Syötävät siepit

2 pkt dominokeksejä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

Nämä siepit on tehty yksinkertaisen cake popsin ohjeella. Käytännössä kaksi mintun makuista Dominokeksi pakettia murskataan ja sekoitetaa yhteen tuorejuuson kanssa. Pyöritellään palloiksi, dipataan sulaan valkosuklaaseen, lisätään valkosuklaa siivet ja maalataan kullan väriseksi.

Ei mennyt kun strömsössä. Ensimmäiset versiot näyttivät löysiltä räkä palloilta, jotka tipahtelivat tikun päistä valuen pitkin jääkaappia. Tässä ensimmäinen vinkkini cakepopsien tekijöille. Tee taikina ja anna sen rauhassa jäähtyä jääkaapisa. Samalla jäähdyt itsekkin. Kun kaikki ovat  jäähtyneet ja taikina tuntuu selkeästi napakammalta, pyörittele taikinasta palloja. Sulata suklaata, tai cakemeltsejä mikrossa ja dippaa tikku suklaaseen ja työnnä se palloon. Laita taas kaikki jäähtymään.

Tämän jälkeen sulatin cakemeltsit ja aloitin dippailemaan palloja siinä. Aika nopeasti paljastui, että mönjä on aivan liian paksua. siitä jäi epätasainen paksu kerros pallon päälle. Ei kovin kaunista. Muistelin kakkutarvikekaupan tädin sanoneen, että seosta voi laimentaa kasviöljyllä. Kotoa löytyi oliiviöljyä = kasvi. En kuitenkaan kokenut sitä luontevaksi valkosuklaakuorrutteen osaksi, joten päädyin käyttämään kookosöljyä, joka toi pienen kookoksen sivumaun mukanaan. Siitä viis, seosta oli jollain saatava hitusen juoksevammaksi.

Dipattujen palleroiden ongelmaksi koitui se, ettei minulla ollut olemassa mitään, missä olisin saanut ne helposti kuivumaan pystyasennossa, ilman, että palleroiset koskevattoisiaan. Erilaisissa purkeissa ne toki pysyivät pystyssä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, mutta kun yritin pakkomielteisesti siirtää purkkeja jääkaappiin jähmettymään, niin palleroiset tuppasivat liukumaan ja ottamaan osumaa toisistaan.
Siivet on pursottanut mieheni. Ideana oli kiinnittää ne palloihin. En tosin siivä vaiheessa kun siipiä tehtiin ajatellut kiinnitystä kovin pitkälle. Heiveröisten siipien kiinnittäminen oli haastavaa. Onneksi niitä oli lähes tuplasti palloihin nähden. Kun suklaisen koristeen otti käteen, alkoi se sulaa. Suklaakoriste hajoaa sulaessaan.
Kun kaikissa palloissa oli siivet kiinnitettynä, oli aika maalata pallot kultaiseksi. Tätä varten olin hankkinut kulta spraytä. Saatoin käyttää sitä aika kovalla kädellä, sillä kuuden pallon jälkeen spray loppui. Onnekseni olin hankkinut myöskultaista syötävää maalia, jolla sitten maalasin loput pallot.
Ylimmässä kuvassa maalattuja palloja. Tämä jälkiruoka oli kyllä varsin työläs lopputulokseen nähden, mutta lopussa kiitos seisoo. Vieraat ja lapset tuntuivat olevan ilahtuneita ajatuksesta ja se lienee tärkeintä!
Oletteko te tehneet Cakepopseja erilaisiin teemoihin sopivaksi?