Hemmottelin itseäni tänä jouluna uudella joulukirjalla. Kyseessä on Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin tekemä kirja Hyvää joulua. Kirja kiinnitti katseeni Tampereen kädentaitomessuilla upeilla kuvillaan ja herkullisilla resepteillään. Kerta kaikkiaan visuaalisesti kaunis kirja! Kuvat ovat houkuttelevia ja ulkoasu leikkisä. Fontteja on käytetty tuomaan kirjaan ilmettä ja persoonallisuutta. Kaiken kaikkiaan ulkoasu on sekoitus trendikkyyttä ja kotoisuutta. Juuri niin kuin jouluun sopii.

Kirja on jaoteltu erilaisiin teemoihin. Oma lukunsa on aamiaisille,  alkupaloille, pääruuille, lisukkeille, jälkiruuille, joulukarkeille, leivonnaisille, ruokalahjoille, kodin koristelulle ja juhlaruokien tähteiden uusio käytölle. Ohjeet vaikuttavat helposti lähestyttäviltä, sellaisilta, joihin tälläinen keskiverto kotikokki voi helposti löytää raaka-aineet ja muut tarvikkeet. Askartelijan silmin kodinkoristelu osuus on vaatimaton, mutta keittokirjaksi minä tämän laskenkin.

Toistaiseksi olen kokeillut kirjasta yhtä reseptiä, oikeastaan vanhaa tuttua luumujuustokakkua, jota teimme itsenäisyyspäiväksi. Enimmäkseen olen fiilistellyt kuvia, suunnitellut mitä kaikkea voisi tehdä. Kirja kerta kaikkiaan houkuttelee kokeilemaan, inspiroitumaan ja ihailemaan.

Ohjeista olen päättänyt kokeilla ainakin erilaisia ruokalahjoja, punajuuri -sinihomejuustogratiinia, paistettua ruusu- ja lehtikaalia, piparkakku – suklaa- suolapähkinätoffeeta. Ja poppari-piparminttusuklaata. Nam!

Kaiken kaikkiaan suosittelen kirjaa lämpimästi, itselle tai lahjaksi jouluihmiselle. Tästä löytyy varmasti inspiraatiota kaikentasoisille kokkailijoille!

Kuva: Ruoka.fi
Arvatkaa mitä, mahtava juttu, Ruoka.fi sivusto arpoo kirjan! Kurkkaa tänne ja voita omasi.
Onko teillä suosikki joulukirjoja? Sellaisia joita selaillessa ei voi välttyä joulutunnelman kohoamiselta? Minulla on muutama suosikki, voisinkin tehdä niistä vinkkilistan!