Tiesitkö, että omenapuun oksat ovat upea kevätkoriste? Kun ne tuo sisälle maljakkoon hempeät kukat ilmestyvät muutamassa viikossa ihan itsestään. Käkkyräiset oksat ovat upeita jo ihan sellaisenaan, mutta nuppujen ilmestymistä ja kukinnan alkamista on mukavaa seurata aamukahvilla.

Myös muita kasveja voi tuoda sisälle kukkimaan ja tuomaan kevään tuntua. Jos omasta pihasta löytyy onnenpensas, joka kukkii paljon nopeammin maljakossa, ensimmäiset kukat aukesivat ihan muutaman päivän sisällä. Jos taas kaipaa ihanaa vihreää, kannattaa maljakkoon laittaa mustikan varpuja, niiden lehdet tulevat melko nopeasti, noin viikossa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että oksia saa kerätä vain omalta pihalta tai maan omistajan luvalla.

Hyötäminen on puutarhanhoidossa käytetty keino, jolla kasvien vuosirytmi saadaan sekaisin ja kasvi saadaan kukkimaan väärään aikaan.

Vinkki! Saat oksat kestämään pidempään kun leikkaat uuden imupinnan ja vaihdat veden joka toinen päivä. Voit myös sumuttaa oksia vedellä, jotta nuput jaksavat aueta.