Pioni on yksi suosikki kasveistani. Se on näyttävä, upean värinen, helppo ja oman tilansa ottava. Pioni saattaa istuttamisen jälkeen juroa useammankin vuoden, mutta kun se viihtyy, niin se on vertaansa vailla. Ja kun se kasvaa, niin sen ympäriltä ei paljoa tarvitse rikkaruohoja kitkeä.
Minulla on useita eri lajikkeita, joista suurin osa on ostettu summan mutikassa ja istutettu ihan samanlaisella suunnittelemattomuudella. Sattuman kaupalla yksi kukka penkki on kuitenkin valikoitunut vaaleiden pioneiden kasvupaikaksi. Siellä kukki tämä alla oleva upea valkokeltainen pioni ja aivan alimmassa kuvassa oleva haalean vaaleanpunainen kerroksellinen pioni.
Viininpunaisia pioneita minulla on useammassa penkissä ja ne tekevät runsaasti kukkia. Vaaleanpunainen kerroksellinen pioni on taas tänä vuonna ensimmäistä kertaa tehnyt useamman kukan. Kukat ovat niin painavia, että ensimmäistä kertaa olen myös joutunut harkitsemaan kukkatukien hankkimista.

 

 

 

Oletko sinä pioneiden ystävä?