Juhannuksena minulla oli ilo istua valmiiseen pöytään. Vietimme keskikesän juhlaa kansainvälisissä merkeissä kun ystäviä ympäri maailmaa oli kokoontunut mökkeilemään suomeen. Tunnelmaan sopi hyvin, että kokki oli kotoisin Sudanista ja saimme maistella todella hyvää Afrikkalaista ruokaa Suomalaisella tvistillä. Tarjolla oli yhtenäpäivänä hernesosekeittoa. Ihastuin keiton makuun ja väriin siinä määrin, että kokeilin tehdä oman versioni kesäisestä keitosta. Note to self: Tähän sopisi jokin rapsakka elementti keiton päälle. Vaikka paahdetut kurpitsansiemenet!
Basilika -hernesosekeitto

Hernesosekeitto (6 annosta)

600g herneitä, tuoreita tai pakaste
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
9 dl kanalientä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 prk smetanaa (120 g)
1/2 dl valkoviiniä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ohjeet Kuori ja hienonna sipulit. Anna kuullottua öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon herneet ja kuuma kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes herneet hieman pehmenevät mutta eivät menetä väriä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, smetana ja valkoviini. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoile heti.