Täällä ollaan lomalla. Ihan oikeasti lomalla. Olen nimittäin partioleirillä tämän viikon. Aikuisten kesken. Ilman teknologiaa. Olen ajastanut tänne blogiin muutamia juttuja ja toivon, että tekniikka ei petä. Pääsen sitten ensi viikolla kertomaan millaisia vierotusoireita syntyi kun tälläinen some addikti on viikon ilman älypuhelinta ja tietokonetta. Varmasti ainakin niiltä osin levännyt.
Tämä yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi salaatti syntyi meillä grilliruuan lisukkeeksi.  Ulkonäöltään salaatti ei ehkä vakuuta, mutta hyvää se oli!

 

Kikherne minttu fetasalaatti

2 tölkkiä syöntivalmiita kikherneitä
2 valosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
reilu nippu minttua
Fetajuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
Suolaa, pippuria, paprikamaustetta
Huuhtele kikherneet juoksevassa vedessä ja kaada laakeaan uunivuokaan. Sekoita keskenään oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita mausteöljy kikherneisiin. Paahda herneitä 190 asteessa noin 15 minuuttia. Kun kikherneet alkavat rapeutua, ota ne pois uunista. Lusikoi kikherneet tarjoilukulhoon, tarvittaessa voit käyttää apuna reikäkauhaa. Anna kikherneiden levätä hetki.
Pese ja silppua minttu. Murenna fetajuusto. Sekoita ne kikherneiden joukkoon. Purista päälle sitruuna mehu. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.