Linssikeitto on yksi niistä meidän perheen hätävara ruuista, joihin löytyy tarvikkeet aina kotoa. Reseptiä on helppo muunnella erilaisilla mausteilla, soppaan voi lisätä lorauksen kookosmaitoa tai kermaa tai nokareen ranskankermaa lautaselle keiton päälle.

Hätävara ruokia tässä perheessä onkin tarvittu. Tuntuu ettei loman jälkeen olla vielä oikein saatu arkea rullaamaan. Kauheasti on tehty kaikkea, töitä ja partiota ja yritetty pysyä kärryillä lasten talviliikuntapäivistä, retkistä ja läksyistä. Ihan tää arki ei kuitenkaan pysy hanskassa, sen huomaa esimerkiksi kasvavista pyykkivuorista ja siitä, että tuntuu koko ajan siltä, että joku asia unohtuu, mutta ei kuollakseenkaan muista että mikä.

Niin ja mä olen ruvennut kutomaan sukkia. En tiedä onko se syy vai seuraus elämän hetkisyydestä. Mutta jollakin tavalla se rentouttaa. Etenkin kun rutiini sisältää Greyn anatomian katsomista alusta saakka uudestaan. Näin auki kirjoitettuna se kyllä kuulostaa aika mielenhäiriöiseltä. Nimimerkki seiskakaudella mennään.

Linssikeitto

 1 iso sipuli
2 porkkanaa
2,5 dl punaisia linssejä
2 rkl oliiviöljyä
1l kasvislientä
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
400 g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
mustapippuria
tuoretta persiljaa

TYÖVAIHEET

1. Kuori ja silppua sipuli, kuori ja raasta porkkanat. Mittaa linssit siivilään ja huuhtele ne.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja porkkanoita muutamia minuutteja. Lisää linssit ja jatka kuullotusta hetki. Lisää sen jälkeen kattilaan kasvisliemi ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia.

3. Paloittele sillä aikaa paprika. Lisää kattilaan tomaattimurska, paprika ja kuivatut yrtit sekä mustapippuri. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku.