KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: Kärcher ja Suomen blogimedia

Kärcher lattianpesuri kokemuksia | siivous | joulusiivous | lattioiden peseminen

Siivous ei koskaan ole ollut mikään ykkös vapaa-ajanvietto vaihtoehtoni. Ja se on sinällään valitettavaa, koska siivottavaa tässä taloudessa riittää.  Olen siitä harvinaisessa asemassa, että vietän suurimman osan päivistäni kotona. Teen töitä kotona, vietän aikaani kotona ja harrastankin kotona. Ja se näkyy. On mutaisia kenkiä, keskeneräisiä projekteja, likaisia sienikoreja ja rapaisia koiria. En ole koskaan ollut vie mennessäs, tuo tullessas tyyppinen ihminen, en ole minimalisti, enkä mitään muutakaan siivousta helpottavaa ihmistyyppiä. Enemmänkin olen boheemi, suurpiirteinen visionääri, jolle riittää, että asiat ovat jotakuinkin järjestyksessä ja että kotona on puhdasta.

Meillä on joskus aikanaan käynyt kotona siivooja, mutta mieheni ei jostain syystä innostunut siitä. Hän mielummin jynssää keittiötä martyyrinä ja jättää likaiset ikkunat huomioimatta, kuin maksaa niiden pesemisestä ammattilaiselle. Näin ollen kaikki siivousta helpottavat keksinnöt on otettu taloudessamme avosylin vastaan. Kaikkea on kokeiltu aina konmarituksesta kertakäyttö siivousliinoihin. Erityisesti tähän aikaan vuodesta kun joulusiivous alkaa taas tulla ajankohtaiseksi, olen valmis tarttumaan viimeiseenkin oljenkorteen.

Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua Kärcher lattianpesuri kampanjaan, innostuin samoin tein,vaikka mietinkin hetken haluanko nurkkiimme ylimääräisen laitteen pölyyntymään. Olisiko turhaa pröystäilyä hankkia lattianpesua varten laite, koska kautta aikojen on pärjätty aivan hyvin mopilla ja ämpärillä. Monesti tuntuu, että aiken maailman laitteista on enemmän vaivaa kuin vastaavaa hyötyä. Ne vievät tilaa ja vaativat paksujen opaskirjojen lukemista. Haluttu työn jälkikään ei aina ole kummoista. Laitteen sai kuitenkin koe käyttöön, eli jos kokisin lattianpesurin hankalaksi tai muutoin epäkäytännölliseksi, voisin palauttaa sen.

Kärcher lattianpesuri kokemuksia | siivous | joulusiivous | lattioiden peseminen

Kärcher lattianpesuri kokemuksia

Kärcher lattianpesuri tuli valtavan kokoisessa paketissa ja olinkin melko yllättynyt miten kätevän kokoinen pesuri laatikosta paljastui. Laitetta pääsi testamaan hyvin lyhyen käyttöohjeen luettua ja toiminta on mutkatonta. Tarvitset vettä, pesuainetta ja töpselin seinään. Kokemus on hyvin lähellä imurointia. Koska kuka oikeasti enää nykyisin vain lakaisee lattiat. Imuri on joka kodin perussiivouslaite, miksei siis lattian pesukonekin voisi olla?

Mielestäni Kärcher lattianpesuri oli helppo käyttöinen, mutta halusin laittaa vielä todelliseen testiin ennen kuin antaisin sille täyden hyväksyntäni. Otin perhekotimme miehiä koekaniiniksi ja pyysin kokeilemaan lattian pesemistä. Aivan loistava idea, koska mikä muu saisi miehet innostumaan lattian pesemisestä yhtä paljon kuin siihen tarkoitettu uusi kone! Annoin lyhyen opastuksen laitteen käytöstä ja pistin ukkelit hommiin.

Laite toimii näppärästi erilaisilla pinnoilla, meillä on osa lattioista laminaatilla, osa kiveä ja lisäksi on vielä puiset portaat. Kärcher lattianpesuri soveltuu kaikille tavanomaisille, koville lattiapinnoille, olivatpa ne puuta, laminaattia, kiveä, laattaa tai muovia. Lisäksi liikkuva pesupää ylettyy näppärästi vähän hankalempinkiin paikkoihin, kuten vaikka lipastojen alle ja ahtaisiin kulmiin. Laite itsessään kulkee kevyesti lattialla, sillä eteenpäin pyörivät telaharjat kuljettavat konetta eteenpäin.

Kärcher FC 5 lattiapesuri pesee ja kuivaa lattian siististi ja nopeasti samalla ajolla. Lattiapesuri syöttää puhtaan veden ja pesuaineen mikrokuituteloihin, ja voimakas imutoiminto kerää likaisen veden hygieenisesti likavesisäiliöön, joka on helppo tyhjentää. Nopeasti pyörivät mikrokuitutelat irrottavat lian tehokkaasti, ja jatkuva veden ja pesuaineen syöttö pitää telat raikkaina käytön aikana. FC 5 lattiapesuri säästää vettä jopa 85% verrattuna perinteiseen moppiin ja sankoon, ja se jättää lattian kuivaksi pesun jäljiltä.

Parasta Kärcher lattianpesurissa on kuitenkin se, että se jättää lattiat osaamattomammissakin käsissä puhtaiksi ja kuiviksi. Lattioille ei jää tahmeutta eikä lilluvaa vettä niin kuin joskus mopin kanssa saattaa käydä. Kämppä tuoksuu raikkaalta ja tulee sellainen fiilis kuin meillä olisi käynyt ihan oikea siivooja. Nyt kuukauden käyttökokemuksella on myös todettava, että laite tulee otettua esille paljon useammin kuin perinteinen moppi. Aina ei edes tarvitse imuroida ensin, vaan pelkkä lattianpesuri hoitaa homman. Lattianpesurilla saivat puhdasta jälkeä aikaiseksi sekä allekirjoittanut, että kehitysvammaiset asukkaat ja nuorisokin. Erityisen iso plussa siis helppo käyttöisyydestä ja lattioille jäävästä puhtauden tunnusta. Positiivista on myös se, kuinka vähän vettä ja pesuainetta lattioiden pesemiseen kuluu. Kun laitteen mukana tullut pesuaine loppuu, aion kokeilla lattian pesuun niitä ekologisia pesuaineita, joita muutenkin käytän siivouksessa.

Jos jotain negatiivista pitää keksiä, niin väri on makuuni ehkä hieman ronski. Huutomerkin värinen raksakeltainen viittaa mielestäni siihen, että meillä olisi kotona joku lian poisto jyrä. Vähempikin riittäisi.

  

Kaikkia kuitenkin kiinnostaa palautinko laitteen. No en palauttanut. Päätin että on aika siirtyä uuteen aikaan ja jättää moppailut historiaan.