Eihän se ole pyhä eikä mikään, jos ei pientä kodin muutostyötä ehdi tekemään. Tänä vuonna pitäydyimme melko maltillisessa muutoksessa, sillä kärräilimme vain olemassa olevia kalusteita paikasta toiseen.

Meillä on erillinen keittiö ja olohuoneemme sijaitsee toisessa kerroksessa. Koska keittiö kuitenkin on kodin sydän, olen huomannut, että esimerkiksi vieraiden kanssa tulee useimmiten vietettyä aikaa alakerrassa ruokapöydän ääressä. Olen haaveillut pienestä istuma-alueesta ruokailu tilaan, mutta sohvalle tila on aivan liian ahdas, etenkin kun haluan säilyttää tilassa olevan romukaapin. Muutenkin ruokailutila on haastava sisustettava, sillä se aukeaa eteiseen, yhdessä nurkassa on komea takka ja muilla seinillä on vielä kolme ovea.

Jos tyylimme olisis edes hieman askeettisempi, saisi tänne varmasti hyvin pienen sohvan, mutta koska voisi jopa ajatella, että olemme melko kaukana minimalismista, on sohvalle mahdotonta löytää paikkaa. Onneksi hätä ei inspiraation iskiessä ollut kovin suuri, sillä yläkerran olkkarin kaksi Ikean nojatuolia olivat jääneet melko vähälle käytölle.

Nojatuolit on hankittu jo vuosia sitten ja olen ostanut niihin uudet päällisetkin jo pari kertaa. Ruokailutilassa ennestään ollut suuri ruskea nojatuoli sen sijaan kaipaisi jo uutta verhoilua. Lisäksi ruokapöydän päälle tarvitaan lamppu, mutta muutoin olen tähän pieneen muutokseen hyvin tyytyväinen!