Savusilakka on sellainen herkku, jonka arvon olen löytänyt vasta aikuisena. Savusilakoita saa edullisesti lähes joka kaupasta, niitä on melko helppo käsitellä ja niissä on herkullinen maku. Lapsuudenkodissani savusilakoita ostettiin välillä leivän päälle laitettavaksi, mutta muistan, etten ollut niiden ylin ystävä.

Ensimmäisen kerran tein savusilakkatahnaa eväsleipien väliin ja se oli menestys. Kesälomalla ajoimme kohti tuntematonta mutustellen autossa voipaperiin käärittyjä savusilakka eväsleipiä ja hörpimme termarista kahvia, siinä oli kuulkaa tunnelmaa! Savusilakkatahna ansaitsi uuden tulemisen talvisemmissa merkeissä.

Nämä kuvat on itseasiassa otettu isänpäivänä ja koko herkku on lasten käsialaa. Jos siis haluat fiinimmän ulkoasun, niin pursota tahna nappeihin. Itse ajattelin tehdä näitä Itsenäisyyspäiväksi, juuri sopivia suupaloja tv:n äärelle.

Savusilakka ruisnapit

5 kpl savusilakoita
125 g piparjuurituorejuustoa
125 g ranskakermaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 punasipulia
tuoretta tilliä

ruisnappeja

Tee näin:

Perkaa silakat. Sekoita kaikki aineet haarukalla toisiinsa. Täytä ruisnapit savusilakkatahnalla. Koristele tuoreella tillillä.