Tänään jouluvieraana On Krista, joka itse asiassa on opiskelukaverini Helsinki Design Schoolin valokuvaajalinjalta. Hän jakaa meille vähän terveellisemmän jouluherkun ohjeen.

Moikka! Täällä kirjoittelee My Kind Of Luxury blogin Krista Tampereelta J. Ajattelinpa jakaa Ku ite tekee blogin lukijoille oman suosikki jouluherkkuni, sillä se on kohtuullisen helppo tehdä, eikä tarvitse montaakaan raaka-ainetta! Omia jouluperinteitä en ole kovin orjallisesti muodostanut, koska ruokien teosta vastaavat lähinnä omat vanhempani, sekä appivanhemmat, joten valmiit jouluruokapöydät odottavat tänäkin vuonna :D. Koitan kuitenkin Joulun alla ehtiä leipomaan tai tekemään jotain jouluherkkuja ja annan niitä mielelläni myös lahjaksi!

Tässä tulee siis makoinen ja terveellinen vinkki lahjaksi tai illanistujaisiin glögin seuraksi! Itse koitan suosia hieman terveellisempiä vaihtoehtoja perinteisen valkoisen sokerin sijaan ja näillä herkuilla, jotka mausteensa vuoksi ristin Joulupalleroiksi, lähtee makeannälkä ainakin hetkeksi aikaa :). Pohja on ihan perus esim. raakakakun pohja, eli taateleita ja pähkinää. Itse pidän cashew pähkinöistä joten käytin niitä. Sitten lisäsin niihin hieman joulun tunnelmaa ihan piparkakkumausteesta ja kardemummasta.

 

Joulupallerot: 

reilu 1 dl cashew pähkinöitä

15-20 kpl taateleita

1 tl kookosöljyä

1 tl piparkakkumaustetta

ripaus kardemummaa

kookoshiutaleita koristeluun

 

Laita cashew pähkinät likoamaan n. 5 tunniksi tai yön yli. Pilko taateleita hieman pienemmäksi. Yhdistä taatelit ja cashew pähkinät kulhoon yhdessä sulatetun kookosöljyn kanssa. Hienonna ne esim. sauvasekoittimella niin että niistä syntyy pehmeähkö massa. Lisää mausteet ja sekoita lusikalla. Muotoile palleroita lautaselle ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Valmista! Säilytä jääkaapissa.

Christmas treats:
1 dl cashew nuts
15-20 pcs dates
1 tsp coconut oil
1 tsp gingerbread spice
a hint of cardamom
coconut flakes for decoration

Soak cashews for 5 hours or overnight. Chop the dates roughly. Combine the soaked and drained cashews, dates and melted coconut oil. Blend with a blender or a hand blender into a soft dough. Add spices and mix with a spoon. On a plate, shape mixture into balls and coat them with coconut flakes. All done! Store them in the fridge.

 

PS. Jos sinulla on hyvä jouluinen idea tai resepti, niin tule meille jouluvieraaksi. Lue lisää täältä.