Syksy on joulua kohti ollut melko työntäyteistä. Tai sanotaanko suoraan, että töitä on parhaimmillaan ollut seitsemänä päivänä viikossa, ja se alkaa jo viedä veronsa. Yrittäjänä sitä helposti paikkaa itse esimerkiksi sairaslomat, koska on helpompaa tehdä itse kuin etsiä sijaista. Edullisuudesta nyt puhumattakaan. Oman lisänsä joulukiireisiin tuovat kaikki mukavat kutsut, pikkujoulut, tapahtumat ja synttärit. Kaikki asioita, jotka yksittäin ovat ihania ja arkea mukavasti piristäviä. Mutta kun paletilla alkaa olemaan liikaa, muuttuvat mukavatkin jutut suoritettaviksi velvollisuuksiksi. Tai harrastukset. Mä hulluhan siis harrastan partiota. Ensi kesänä Evolle rakentuu 5500 leiriläisen minikaupunki ja mä olen yksi sen kaupungin johtajista. Kliffaa tehdään kovaa vauhtia jo nyt, DL:t painaa ja muija hikoilee.

Eli summa summarum. Mä olen loman tarpeessa. Mä tarvitsen joulurauhaa! Mutta siis, ei tässä nyt missään epätoivossa olla sentään.

Kiireisinä aikoina blogi on huippu. Olen jo monta kertaa tukeutunut omiin tai jouluvierraitteni resepteihin. Blogi on loistava muistikirja, parhaisiin resepteihin on helppo palata ja samalla tulee muistelleeksi tilanteita, jolloin kyseistä reseptiä kokeili ensimmäisen kerran. Tai mielen valtaa muistot henkilöstä, jolta reseptin on alkujaan saanut. Sellaisina hetkinä minut valtaa todellinen joulumieli.

Sivupalkista löydät ihania jouluideoita, niin askarteluun kuin ruuanlaittoonkin.

Töissä, Perhekoti Vipusessa,  tehtiin tälläinen joulumielen nostatus video.