Tahmeat suklaakeksit ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä pehmeitä ja tahmeita. Juuri sopiva herkku pimeneviin talvi-iltoihin. Ja erityisesti näin presidentin vaalien jälkeen Amerikkalaistyyppiset tahmeat suklaakeksit ovat ajankohtaista lohturuokaa.

En ole juurikaan tehnyt keksejä, olen jotenkin ajatellut niiden olevan monimutkaisia ja hankalia tehdä, mutta kuinka väärässä olen ollutkaan. Keksit syntyivät yhdessä nuorimman tyttäreni kanssa aivan käden käänteessä. Resepti on yksinkertainen, niin että avustettuna lapsi pystyi tekemään lähes tulkoon kaiken. Erityisen hauskaa oli tietenkin pyöritellä taikinapalloja. Äitiä tarvittiin lähinnä siinä, ettei taikinaa eksynyt liikaa pikkuleipurin suuhun.

Meiltä ei kotoa löytynyt valmiita suklaanappeja, mutta vallan hyvin voit tehdä keksit rouhimalla suklaata veitsellä pieniksi paloiksi. Voit käyttää valintasi mukaan maito-, tummaa- tai valkoistasuklaata tai vaikka kaikkia. Me teimme tahmeat suklaakeksit tummasta suklaasta ja käytimme koristeluun valkoistasuklaata.

Kannattaa myös katsoa suussa sulavien suklaakeksien ohje.

Tahmeat suklaakeksit

Tahmeat suklaakeksit  Tahmeat suklaakeksit

Tahmeat suklaakeksit

25 KPL

VALMISTUSAIKA 1 H

3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl soodaa
¼ tl suolaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
½ dl fariinisokeria
1½ dl tavallista sokeria
1 kananmuna
2½ dl pieniä pyöreitä suklaanappeja (maun mukaan tummia, maitosuklaisia tai valkosuklaisia)

Koristeeksi: sulatettua valkosuklaata
Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot, sooda ja suola kulhossa. Sekoita.

Vaahdota voita ja sokereita toisessa kulhossa sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Lisää kananmuna ja vatkaa vielä hetki.

Siivilöi jauhoseos voi-sokeri-kananmunaseokseen. Vatkaa pieni hetki sähkövatkaimella.

Lisää 2 dl suklaanappeja. Sekoita käsin tai lastalla, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Vältä pitkäaikaista vaivaamista, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Jaa taikina noin 25 osaan. Muotoile niistä palloja tai pari sentin kokoisia ”torneja”. Laita leivinpaperin päälle pelleille harvakseltaan (tarvitset kaksi peltiä). Painele vielä loput suklaanapit (½ dl) tornien päälle ja reunoille, jotta valmiissa kekseissä on myös pinnalla suklaanappeja. Nosta pellit jääkaappiin ainakin noin 20 minuutiksi. (Jos pellit eivät sovi jääkaappiisi, jäähdytä taikinapallot jossakin muussa astiassa ja siirrä sitten paistumaan pelleille.)

Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12–13 minuuttia.

Vinkki: Kun keksit ovat jäähtyneet, voit koristella ne valuttamalla päälle sulatettua valkosuklaata.

Ohje alunperin: Helsingin sanomat