Perinteiset Silakkapihvit ovat perheessämme selvästi niin sanottuja miesten hommia. Ei sillä etteikö perinteiset silakkapihvit onnistuisi kätevältä emännältäkin, mutta meillä työnjako on selvästi mennyt niin, että perinneruuat on miehen heiniä ja minä sitten testailen uudempia reseptejä.

Näin isänpäivän kunniaksi on paikallaan sanoa muutama ylistys sana elämäni tärkeimmästä ihmisestä. Silakkapihvien lisäksi hän näet on muutenkin mainio, suorastaan kullan arvoinen henkilö. Hän on kumppanini vanhemmuudessa, parisuhteessa ja yrittäjänä. Enkä tiedä ketään, jonka kanssa tekisin tämän kaiken mielummin. DJ Faija, joka on hänen taiteilijanimensä, on sydämellinen, hauska, rakastava ja läsnäoleva isä lapsilleen. Hän ei ole koskaan auttanut minua lasten hoidossa, vaan ollut tasavertainen kumppani, itsenäinen silakkapihvien tekijä, joka on ottanut vastuuta isyydestä ensi metreiltä alkaen.

Aina näkemyksemme eivät kohtaa, mutta 14 vuoden vanhemmuuden jälkeen yhteiset linjat on pystytty vetämään ja toinen toista tukien on selvitty vähän vaikeammistakin paikoista. Vanhemmuudessa kumpikaan meistä ei ole koskaan valmis, mutta yhdessä uuden opettelu on ajoittain helpompaa. DJ Faija, olet rakas ja diggaan sun silakkapihveistä.

Perinteiset Silakkapihvit

Perinteiset Silakkapihvit

Perinteiset silakkapihvit

1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Paistamiseen: voita tai margariinia

Perkaa ja huuhtele silakat kylmässä vedessä. Poista selkäruodot ja selkäevät. Sekoita voipaperin päällä jauhot ja mausteet. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle. Ripottele fileille hiu­kan suolaa, pippuria ja hienonnettua tilliä. Nosta loput fileet päälle ja jauhota pihvit toiselta puo­lelta.
Pane pihvit pannulle, kun rasva on hiukan ruskis­tunut. Paista pihve­jä noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kera.
Silakkapihvit voit kypsentää myös uunissa leivin­paperin päällä 225 asteessa 15 – 20 minuuttia. Täl­löin pihvejä ei pidä jauhottaa.