Suussa sulavat suklaakeksit on helppo tehdä joulusta yli jääneistä suklaista.
Miten olisi suklaakeksit? Jäikö joululta yli suklaata? Odottaako herkuton elämä tammikuussa? Ei hätää! Hukuta loput suklaat näihin herkullisiin suklaakekseihin ja pistele ne poskeesi uuden vuoden juhlissa.
Suussa sulavat suklaakeksit

Suussa sulavat suklaakeksit

Taikina:

250 g voita
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl muscovaldosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouheena (voit käyttää myös konvehdin jämiä)
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl  rouhittuja pekaanin pähkinöitä

Sulata voi kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja pekaaninpähkinät. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min. Ohje: Kinuskikissa.

Suussa sulavat suklaakeksit