Kesäkurpitsakakku on yksi suosikeistani. Se on mehevä, herkullinen ja mikä parasta, helposti valmistuva. Kesäkurpitsakakkua  tein jo vähän aikaa sitten, kesäkurpitsa sesongin ollessa parhaimmillaan.

Tähän kakkuun liittyy sellainen tarina, että monesti kun leivon, vien osan leivonnaisista naapuriin, eli meille “töihin”. Perhekoti Vipusen kehitysvammaiset asukkaat nauttivat mielellään kahvin kanssa jotakin hyvää. Tällä kertaa päätin viedä puolet kakusta naapuriin ja puolet jätin meille odottamaan, että lapset tulevat koulusta. Kun palasin takaisin keittiöön, oli koira syönyt koko kakun muutamaa murua lukuun ottamatta. Eli en sitten päässyt maistamaan kakkua lainkaan. Voitte kuvitella, että silloin ei paljoa naurattanut, vaikka nyt jo hymyilyttää. Naapurista kyllä kehuivat, joten uskallan esitellä reseptin täällä blogissa. Kertokaa toki, jos kokeilette reseptiä, että mitä tykkäsitte.

Joku näppärä on ehkä saattanut huomata, että olen poistanut blogin sivupalkista Blogiringin logon. Tykkäsin kovasti olla mukana Blogiringin mahtavassa yhteisössä ja kaikin puolin laadukkaassa blogiseurassa, mutta nyt oli minun aikani siirtyä eteen päin. Haikein mielin, mutta onnellisena siitä mitä kaikkea aikaani Blogirinkiläisenä on sisältynyt. Minulla on hienoja tulevaisuuden suunnitelmia, mutta niistä lisää myöhemmin. Kiitos Blogirinki menneestä ja kaikkea hyvää tulevaan.

 

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku

3 kpl munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
350 g kesäkurpitsaa (raastettuna)

Kuorrutus:
250 g mascarponejuustoa
1 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria

Koristele karhunvatuilla

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20 senttinen kakkuvuoka tai suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri, lisää öljy. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.  Paista 200 asteessa noin tunti. Jäähdytä.

Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pehmeä tuorejuusto kevyesti vatkaten. Mausta vaahto sokerilla. Levitä tai pursota kuorrutus kakkujen pinnalle. Koristele tuoreilla marjoilla.

Saatat myös tykätä kesäkurpitsamuffinssien ohjeesta.

Kesäkurpitsakakku

Millaisia sattumuksia teille on keittiössä tapahtunut? Liittyykö niihin kenties koira?