Mausteiset kesäkurpitsa muffinssit

Mausteiset kesäkurpitsa muffinssit on hyvä vaihtoehto kun kesäkurpitsaa puskee joka puskasta. Koska kuten aikaisemmin todettu täällä blogissa, kesäkurpitsaa riittää! Nämä muffinssit olivat loistava kokeilu, voin lämpimästi suositella kaikille. Voit tehdä myös yhden isomman kakun, mutta silloin paistoaika on pidempi.

Mausteiset kesäkurpitsa muffinssit

Tarvitset:
 
Kakku
350g raastettua kesäkurpitsaa

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

200 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
 
Kuorrutus:
50g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa 
2dl tomusokeria
Sipaus sitruunamehua

 

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munat yksitellen voiseokseen (sekoita välissä jauhoseosta, mikäli vaahto muuttuu rakeiseksi). Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.
Annostele taikina voideltuun ja jauhotettuihin muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja muutama tippa sitruunamehua. Levitä tai pursota kuorrutus kakkujen pinnalle. Koristele sokerikoristeilla tai koristerakeilla.
Mausteiset kesäkurpitsa muffinssit