Metsä on monelle suomalaiselle tärkeä elementti. Sitä voi olla vaikeaa nimetä yhtenä hyvinvoinnin osatekijänä, mutta olen varma etten ole ainut, joka kokee metsässä kävelyn rauhoittavana ja voimaa antavana. Metsän terveyttä lisäävä vaikutus ei edes ole mikään mielipideasia, vaan sitä on tutkittu ja asia on hyväksi havaittu. Meillä metsä on luontevasti osana elämää. Tietysti ihan kotimme sijainnin takia, mutta Partio-harrastuksen myötä metsäretket suuntautuvat isommalle alueelle, ympäri Kirkkonummea.
Metsä tarjoaa ilmaista terapiaa. Metsässä kävely parantaa kuntoa ja psyykkistä terveyttä. Jo 10 minuutin kävely metsässä saa verenpaineen laskemaan ja pulssin tasoittumaan. 20 minuutin jälkeen mieliala kohoaa. Tunnin jälkeen tarkkaavaisuus paranee, kahden tunnin jälkeen puolustuskyky paranee, ihminen rentoutuu, rauhoittuu ja stressihormonin eritys vähenee ja keskityskyky paranee.
Metsän myönteisistä vaikutuksista pääset nauttimaan kun vietät metsässä aikaa vähintään viisi tuntia kuukaudessa vähintään puoli tuntia kerrallaan! Mitä useammin metsässä käyt ja mitä pitempään siellä viihdyt, sitä paremmin voit! Lue lisää Metsäntutkimuslaitoksen sivuilta.

Partio on meillä koko perheen harrastus. Esikoinen on harrastanut partiota jo nelisen vuotta ja kaksi nuorempaa aloittivat tänä syksynä. Eikä ihme, olemme nimittäin mieheni kanssa tavanneet aikanaan partiossa. Rakkaus syttyi talviteltan lämmössä vuonna 98. Oi niitä aikoja!

Partio on jäänyt mieleeni monipuolisena harrastuksena, jossa tehtiin kaikkea kivaa. On oikeasti vaikeaa kertoa muutamalla lauseella mitä partio harrastus pitää sisällään, mutta yhdessä tekeminen, luonnossa liikkuminen ja elämyksellisyys voisivat antaa osviittaa. Hauskimpia muistoja ovat totta kai leirit ja kisat, joissa tuli nuorena ja notkeana käytyä aika paljonkin. Olen jopa käynyt talvi SM -kisoissa Oulussa katkomassa sukseni.

Onko teidän perheessä yhteisiä harrastuksia? Tai onko teissä blogini lukijoissa entisiä tai nykyisiä partiolaisia?