Täällä sitä ollaan, keittiörempan keskellä edelleen. Mutta nyt keittiö on jo käyttö kunnossa. Saatiin juokseva vesikin vihdoin. Muutama päivä elettiinkin mielenkiintoista aikaa kun jääkaappi oli alakerrassa uudessa keittiössä, mutta siellä ei vielä ollut juoksevaa vettä. Pientä haastetta toi myös se, että jääkaapin paikka oli muutaman sentin liian pieni. Puhumattakaan siitä, että putkimiehellä oli eräs kouluprojekti samaan aikaan kun meidän keittiö olisi kaivannut muutamia muuveja. No, lopulta jääkaappi saatiin tungettua omalle paikalleen ja putkimieskin ehti hätiin.

Vaan eipä loppuneet ongelmat siihen. Tiesittekö, että uunissa on nykyisin play nappi ja pause. Ja jotta saa uunin ylipäätään käyntiin on oikeasti luettava käyttöohje. Astianpesukone on meillä suurtalousmallia, eikä senkään käyttö niin helppoa ollut. Jouduttiin pari kertaa soittamaan valmistajalle, tuunaamaan pesuaine kanisteria ja toivomaan parasta. Hyvältä näyttää tähän asti kun on alkuun päästy. Ja hei, nopein ohjelma pyöräyttää astiat puhtaiksi kahdeksassa (8) minuutissa.

Kuten kuvasta näkyy niin raksa on vielä kesken. Muutama laatta puuttuu sattuneista syistä. Ikkunan karmit puuttuvat, samoin kun verho ja kattovalaisimet. Tai valaisimet katossa kyllä on, mutta ne ovat perua kodinhoitohuoneesta. Varsinaiset keittiön valaisimet ovat olemassa, mutta odottavavat vielä aikansa. Yhdestä kulmakaapista puuttuu ovi. Parista laatikosta takaseinä.

Keittiön verho on ongelmallinen. Minulla on aikasemmin ollut keittiössä yläkappa Marimekon siirtolapuutarha kankaasta, mutta tähän tilaan kappa ei taida sopia. Keittiön katto on matala, eikä ikkunakaan ole kovin suuri, en haluaisi peittää ikkunaa yhtään enempää kuin on tarvis. Pidän kuitenkin verhon tuomasta ilmeestä. Jotenkin verho viimeistelee tilan ja tuo siihen mukavaa pehmeyttä. Saa nähdä millaiseen ratkaisuun päädyn. Olisiko sulla ideoita?

Ruokailu huone on vielä aivan vaiheessa. Rojua lojuu ympäriinsä, yhdessä nurkassa nököttää pyykinpesukone odottamassa omaa paikkaansa yläkerrassa ja työkaluja ja muuta raksa kamaa on ripoteltuna siellä täällä. Vaikka olenkin tyytyväinen remonttiin, niin kestää vielä pitkä aika ennen kuin kaikki palaset loksahtavat kohdilleen ja koti tuntuu taas omalta.

No mutta, mä lähden jatkamaan remppahommia, mitäs sun viikonloppuun kuuluu?