Meillä koulut alkoivat tänään. Kuopuksemme meni ekalle, pojat kolmoselle ja vitoselle ja esikoinen seitsemännelle luokalle. Koulun alku alku on aina jännittävää ja siihen liittyy odotuksia, pelkoja ja toiveita, mutta erityisen jännittävää se on silloin kun joku aloittaa koulutiensä. Yläkoulun alkaminen on myös uusi alkaminen, kokonaan uudenlaisen koulupolun alku.

Äitinä jäin miettimään mitä toivoisin kouluvuoden tuovan heille jokaiselle. Toivoisin, että koulu pystyisi vastaamaan lasten kiihkeään oppimisen haluun. Toivoisin, että jokainen heistä saisi sopivan kokoisia haasteita, innostavia tehtäviä ja onnistumisen iloa. Toivon, että koulu haastaisi lapset omaan ajatteluun, rohkaisi omien mielipiteiden esille tuomisessa ja tukisi lasta kasvamaan omaksi yksilölliseksi persoonakseen. Toivon, että koulu opettaisi lapsiani pärjäämään joukossa, olemaan yhtä erilaisten lasten kanssa, ymmärtämään muita ja itseä. Toivon, että koulussa kaikilla olisi hyvä ja turvallinen olo. Toivon opettajia joilla on huumorintajua, ammattitaitoa ja kykyä olla läsnä. Toivon ystäviä joden kanssa jakaa ilot ja surut, kavereita joiden kanssa leikkiä. Toivon helppoa ja mutkatonta yhteydenpitoa koulun ja vanhempien välillä. Toivoisin, että osaisin tukea lapsiani silloin kun kaikki ei mene näiden toiveiden mukaan. Toivoisin kaikille osapuolille lehmän hermoja, kunnioitusta, iloa, kärsivällisyyttä ja sopivassa suhteessa pientä kurittomuutta. Myös opettajalle.

Toivon ihanaa kouluvuotta jokaiselle koululaiselle.