KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ Snellman ja Suomen blogimedia

Hodarit italialaisittain valkosipulivoilla | nakkisämpylä | nakki

Hodarit italialaisittain valkosipulivoilla on sellainen resepti, jonka mahtavuutta ei kokeilematta pysty ymmärtämään. Tuoreiden yrttien ja valkosipulin maustama rapea leipä, mukavan mausteinen nakkikastike, venyvä juusto ja raaka sipuli tuottavat kerrassaan yllättävän maku nautinnon.

Meillä nuoriso rakastaa hodareita, itse pidän niistä silloin kun reseptissä on jokin juju. Itse tehtyjä soosseja tai jokin muu mielenkiintoinen twisti. Olen mukana Snellmanin nakkikeräilykamppanjanssa ja yhtenä ideana minulla oli kokeilla jotakin itselleni uutta tapaa toteuttaa hodarit. Tavoitteena oli tehdä sekä teineille, että itselleni maistuvia hodareita ja täytyy sanoa, että siinä tavoitteessa onnistuin mainiosti!

Näitä herkkuja ei melkein edes tohdi kutsua hodareiksi, mutta en tiedä onko nakkisämpyläkään aivan oikea termi, mutta herkkunakkipatonki kuulosti liian pitkältä ja monimutkaiselta. Mikä taas ei sovi näin yksinkertaiselle ruualle ollenkaan. Nakkisämpylät näet valmistuvat käden käänteessä. Alla olevalta giffiltä pääset seuraamaan nakkisämpylöiden valmistuksen alusta loppuun saakka. Ei ole vaikeaa!

 

Hodarit italialaisittain valkosipulivoilla

Valkosipulivoi:
100g voita
0,5 dl hienonnettua basilikaa
0,5 dl hienonnettua persiljaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

Italialainen nakkikastike:
560 g Kunnon kuoreton Broilerinakki
1 tölkki tomaattimurskaa
2 rkl Arrabbiata pestoa
0,5 dl punaviiniä
1 rkl hienonnettua basilikaa

Nakkisämpylät:
4 sämpylää tai patonki leikattuna neljään osaan
175g mozzarella juustoa
2 dl juustoraastetta
Parmesaania
punasipulia
persiljaa ja basilikaa

Tee näin:
Sekoita huoneen lämpöinen voi yrtteihin ja valkosipuliin ja anna maustua.
Sekoita keskenään tomaattikastike, viini ja arrabiata pesto. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Pilko nakit ja ruskista niitä paistinpannulla hetki. Lisää nakit kastikkeen joukkoon. Siirrä kuumalta hellata ja lisää joukkoon basilika.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Levitä sämpylöille runsas kerros valkosipuli voita. Voitele myös sämpylöiden ulkopinta. Paahda sämpylöitä uunissa kunnes niiden pinta saa väriä ja voi on sulanut. Ota sämpylät uunista ja vuoraa ne mozzarella viipaleilla. Lisää runsaasti italaista nakkikastiketta. Lisää vielä juustoraastetta ja parmesaania ja paahda uunissa kunnes juusto sulaa. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä.

Hodarit italialaisittain valkosipulivoilla | nakkisämpylä | nakki

Snellmannilla on käynnissä mukava kamppanja, jossa nakkipaketista löytyviä koodeja keräten saa itselleen Arabian herra Snellman mukin. Pääsiäisyllätyksenä sekä uudet että vanhat kampanjaan osallistujat saavat seuraavasta rekisteröimästään koodista 5 pistettä. Sillä määrällä pääsee jo mukavasti alkuun keräilyssä tai harppauksen lähemmäs 20 pisteen tavoitetta! Lisäksi kampanjan keräilyaikaa on pidennetty toukokuun loppuun saakka, joten hyvin ehtii vielä osallistua!

Toimi näin:

  1. Herkuttele Kunnon kuorettomilla nakeilla ja ota talteen pakkausten pohjassa olevat koodit.
  2. Luo tili Snellmanin keräilysivuille ja rekisteröi koodisi.
  3. Kerättyäsi koodeja 20 pisteen arvosta, sinulle lähetetään ainutlaatuinen Herra Snellman -muki.

Paljon hyviä nakkiohjeita löytyy Snellmannin resepteistä!  Katso myös herkullisen nakkiborssin ohje ja Peggyn broilericurryn ohje.