Vihreä tofucurry on täydellinen arkiruoka. Olen alun perin saanut ohjeen Ruokaboksin mukana, mutta se on jäänyt perheeseemme vakio lounaaksi. Meillä toimii lounaana hyvin sellaiset sapuskat, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti, niitä voi tarpeen ja jääkaapin sisällön mukaan muunnella ja jotka maistuvat koko sakille. Ja tämä on sellainen.

Vihreä tofucurry syntyy joko valmiista maustetahnasta, mutta myös maustesekoituksesta. Valmismausteseoksen bongasin kaupan hyllyltä ensimmäistä kertaa jokin aika sitten ja sen maku oli ylättävän freesi. Merkkiä en tietenkään muista, mutta joku perus santamaria se oli.

Alkuperäisessä ohjeessa curry tarjoiltiin riisin kera. Me olemme menneet milloin milläkin lisukkeella. Esimerkiksi nuudelit toimivat hyvin.

Vihreä tofucurry

Vihreä tofucurry

 • 1 pkt tofua (itse pidän eniten kylmäsavu tofusta)
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 porkkana
 • 1 paprika
 • 2 rkl vihreää currytahnaa, myös mausteseos käy
 • 2 rkl öljyä
 • ripaus suolaa ja sokeria
 • 1 rkl valkoviinietikkaa
 • 1 tkl kookosmaitoa
 • 1 dl vettä
 • 2 rkl paahdettuja sesaminsiemeniä
 • tuoretta korianteria

Keitä lisuke pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja kasvikset pannulle. Paista muutama minuutti. Lisää currytahna tai mausteseos ja jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin vartin verran. Paahda sesaminsiemenet ja hienonna korianteri ja ripottele ne annoksen päälle.

Lisää kasvisruokia löydät täältä.