Maapähkinävoikeksit

Maapähkinävoikeksit on helppo tehdä ja ne ovat suussa sulavia. Siis ihan konkreettisesti. Suussa sulavia. Me laitoimme osaan lisäksi suklaata myös taikinan joukkoon, mutta vaikka olenkin suklaan ystävä, nämä keksit maistuivat paremmalta ilman. Joten kun teen keksejä uudestaan, jätän suklaan luultavasti kokonaan pois. Antaa maapähkinävoin olla reilusti näiden keksien tähti.

Me emme oikeastaan koskaan osta keksejä kaupasta. Kovin harvoin keksejä tulee leivottuakin, vaikka ne on niin helppo tehdä. Ehkä siinä on se, että ne on myös niin helppo syödä. Enkä tiedä onko se meikäläiselle niin tarpeen saada arjessa näitä ihanalta maistuvia herkkupommeja, ainakaan kovin säännöllisellä tahdilla. Sen sijaan erilaisiin juhliin keksit kannattaa kyllä tehdä itse. Maku on nimittäin aivan nextillä levelillä kaupasta ostettuihin nähden.

Jotain terveellisempää keksiä pitäisi seuraavaksi ruveta kehittelemään välipala tarkoituksiin. Erityisesti tallityttö kaipaisi näppärää mukaan otettavaa evästä, koska tallipäivät venyvät melko pitkiksi. Olisiko teillä vinkata hyvää ohjetta välipalapatukka tyyppiseen ratkaisuun?

Maapähkinävoikeksit

Maapähkinävoikeksit

Tarvikkeet

 •  3 dl jauhoja
 •  1/2 tl ruokasoodaa
 •  1/2 tl leivinjauhetta
 •  1/2 tl suolaa
 •  50 g voita huoneen lämpöisenä
 •  1 dl maapahkinävoita
 •  2 dl kookossokeria
 •  1 muna
 •  1 tl vanilijasokeria
 •  halutessasi suklaata dippaamiseen

Tee näin:

 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
 2. Sekoita keskenään suola, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
 3. Sekoita tehosekoittimessa voi ja maapähkinävoi sekaisin ja lisää sokerit. Sekoita kunnes seos on tasaista ja silkkistä. Lisää muna, sekoita kunnes se on sekoittunut mukaan seokseen.
 4. Sekoita kuivat aineet hitaasti joukkoon. Sekoita kunnes ne juuri ja juuri ovatsekoittuneet mukaan taikinaan.
 5. Ota noin 2 rkl:sta taikinaa, pyörittele se palloksi ja laita leivinpaperille. Jätä pallojen väliin riittävästi tilaa keksien leviämiselle.
 6. Paista keksejä 9-10 minuttiia, kunnes ne alkavat muuttua reunoiltaan kullan ruskeiksi. Älä paista keksejä liikaa, keksit tekeytyvät jäähtyessään. Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ennen kuin siirrät ne ritilän päälle jäähtymään.
 7. Halutessasi voit kastaa keksit suklaaseen. Ne tosin maistuvat paremmilta ilman suklaata. Ainakin se oli meidän raadin mielipide.
Maapähkinävoikeksit

Katso myös muut keksiohjeeni:

Paljon ideoita leipomiseen tarjoaa myös Pinterest.