Mango -tofucurry on mausteinen herkku, joka valmistuu nopeasti myös arkena. Voit tehdä curryn tuoreesta mangosta tai mangopyreestä.

Mango on sellainen herkku, jonka syöminen vie ajatukseni Intiaan. Rantaa pitkin kulki muutama iäkkäämpi nainen myymässä tuoreita hedelmiä. Heillä oli valtava kori päänsä päällä täynnä hedelmiä joista valita. Ja tietenkin kun kerran olimme ostaneet yhdeltä “hedelmämuijalta” niin aina meidät nähdessään hän tuli tarjoamaan hedelmiään. Jos emme jonain päivänä käyneet rannalla, kyseli hän missä olimme olleet. Kerran kävi niin, että ostimme hedelmiä siltä toiselta hedelmien myyjältä ja saimme tahtomattamme aikaan pienen välien selvittelyn, kuka saa myydä turreille hedelmiä ja kuka ei. Joka tapauksessa meren rannalla nautittu tuore, äärettömän mehukas mango on jotain mitä jään kaukomatkoiltani kaipaamaan.

Mango -tofucurry on kuin pieni makumatka maailmalle. Ehkä tähän voisi lisätä pientä chilin potkua autenttisuutta tuomaan. Toisaalta, en mä tiedä syökö intialaiset Mango -tofucurrya. Mut voisivat syödä.

Mango -tofucurry | kasviscurry

Mango -tofucurry

1 pkt tofua
1 sipuli
2 cm tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 tl currytahnaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl jauhettua korianteria
1 kypsä mango tai 1,5 dl mangopyrettä
400g kookosmaitoa
2 laakerinlehteä
tuoretta korianteria

  1. Pilko tofu reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista tofua noin 5 minuuttia, kunnes palat ovat kullanruskeita kaikilta sivuilta. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Hienonna sipuli, inkivääri ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna paistinpannulla teelusikallinen öljyä ja paista sipuleita ja inkivääriä currytahnan ja mausteiden kanssa 10-15 minuuttia keskilämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  3. Lisää mango, kookosmaito, laakerinlehdet ja suola. Sekoita ja kiehauta kevyesti.
  4. Lisää tofut, sekoita niin, että tofut peittyvät kastikkeeseen ja anna kiehua hiljalleen vielä 5-10 minuuttia, kunnes kastike on paksua.
  5. Tarjoile keitetyn riisin, tuoreen korianterin ja jogurtin kanssa.

Kannattaa myös kokeilla älyttömän helppoa chili con härkistä.