Toukokuu on ollut täynnä tasapainoilua. On ollut ihanaa ja stressaavaa. Yrittäjänä olen uusien haasteiden edessä, lisäksi terveyteni aiheuttanut pään vaivaa. Onneksi minulla ei ole mitään henkeä uhkaavaa sairautta, mutta kuitenkin haasteita, jotka tuovat stressiä ja epävarmuutta elämään. Toisaalta minulla on ollut mahdollisuus työskennellä puutarhassa päivittäin. Olen kylvänyt ja istuttanut. Ja kastellut. Toukokuu on ollut siitäkin erityinen, että hellettä on riittänyt. Eikä satanut ole moneen viikkoon. Ja sitten on tietenkin ihanan kamala Helmi -koiravauva, lasten koulujen loppumiset, partioleiri ja koko yrityksen lomiin liittyvät järjestelyt. Ja yhden työntekijän sairastuminen, joka meidän pienessä työyhteisössä kyllä tuntuu. Toisaalta on ihanat valoisat illat, pionin nuput, kukkakurssit, ystävät, perhe, lämpö ja aurinko. Eli voiton puolella tässä ollaan.

Nämä kuvat on Kretta Järvenpään järjestämltä kukkakurssilta Måla&Moresta. Ihailen suuresti Kreetan upeita kukkakuvia ja osallistun hänen kursseilleen aina kun se on mahdollista. Muutaman tunnin kukkaterapia on parasta mitä stressaavina aikoina voi tehdä. Kukkien kanssa touhutessa kaikki muu unohtuu, tärkeätä on vain värit, muodot ja sommittelu. Tällä kertaa myös ruukku maalattiin itse Måla&Moren kalkkimaaleilla. Minä maalasin omani ihanan oranssiksi, ostin kotiin muutaman purkin mukaankin, koska sävyt olivat upeita ja lopputulos mukavan matta. Kurssit ovat myös siitä kivoja, ettei mitään tarvitse osata ennakkoon. Kreetan opastuksella ja upeilla kukilla ei vaan voi mennä mönkään!

Aikaisemmista kukakurssi kokemuksistani voit lukea täältä: Elämäni ensimmäinen kukka-asetelma ja joulukukkaworkshop