Popcornkakku on hauskaa vaihtelua perinteisille kakuille. Tein tämän samaan tapaan kuin rocky road karkit, eli sulan suklaan joukkoon sekoitetaan erilaisia herkkuja, kuten popcornia, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Mukaan voisi laittaa myös vaahtokarkkeja, suklaapaloja ja vaikka keksinmuruja. Oikeastaan mitä vain mielesi halajaa.

Mikään siistin ihmisen vaihtoehto tämä ei ole, sillä kakku ei leikkaannu kovinkaan helposti ja popcorninmuruja on loppupeleissä ihan joka paikassa. Että sillä varauksella. Toisaalta suolaisen ja makean liitto toimii mukavasti, joten uskallan suositella tätä vaikka lasten juhlille, jolloin sotkua syntyy muutenkin.

Mä tein tätä tyttäreni yhdeksänvuotis kahveille. Olin ensin ajatellut, että vietetään synttäreitä ihan perheen kesken popcornikakun voimalla, mutta tyttäreltä tuli palautetta, että sukulaissynttäreitä ei ole vietetty kahteen vuoteen. Joten ei auttanut muu kuin siivota, pistää kutsuja menemään ja delekoida kakun leipominen. Ei sillä, ettenkö olisi innokas leipuri, mutta jotenkin kevään yhtenäinen juhliminen alkaa jossakin vaiheessa viedä mehut innokkaimmaltakin.

Muistatteko kun vähän aikaa sitten kirjoittelin unelmistani ruokabloggaajana. Voin sanoa, että kannatti. Olen sen jälkeen saanut mahdollisuuden yhteen jos toiseenkin juttuun. Sellaisiin kivoihin, joissa kokee oppivansa uutta, verkostoituvansa ja ylipäätään tämä bloggaamisharrastus on saanut jotenkin uudella tavalla tuulta alleen. Ja se kaikki on ihanaa! Olisipa vaan hiukkasen enemmän aikaa, tunteja vuorokaudessa. Onneksi aikaisemmista kokemuksistani viisastuneena olen myös opetellut sanomaan ei mukaviinkin juttuihin. Joidenkin asioiden aika on sitten myöhemmin. Ja toisaalta olen myös oppinut ihan häpeää tuntematta vetämään välillä sieltä, missä aita on matalin. Niin kuin esimerkiksi tämä popcornikakku. Syntyy ihan itsestään, etenkin jos antaa lasten tehdä sen alusta loppuun asti.

Popcornikakku | popkornikakku | popcorn | suklaa | ruokablogi

Popcornkakku

1 levy suklaata, maitosuklaasta tuleemakeampaa, tummasta suklaasta vähemmän makeaa
1 pss kuivattuja aprikooseja
1 dl suolapähkinöitä
90 g Popcornia

Tee ensin popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Minä tein kattilassa perinteiseen tapaan, mutta voit myös tehdä mikropopcornia.
Pilko aprikoosi pieniksi paloiksi. Rouhi suolapähkinöitä hieman. Sulata suklaa vesihauteessa. Varo yli kuumentamasta suklaata. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kakkumuottiin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Popcornikakku | popkornikakku | popcorn | suklaa | ruokablogi