Lehtikaali-kurpitsapasta on nopea arkiruoka.Pastan joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettuja kauden kasviksia ja vuohenjuustoa. Annos viimeistellään oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Meillä syödään arkena paljon kasvisruokaa. Ei pelkästään näin lokakuussa, vaan ympäri vuoden. Olen nuoruudessani ollut kymmenisen vuotta kasvissyöjä, mutta sittemmin lisännyt lihan ruokavaliooni. Olen aika ennakkoluuloinen kasvissyöjä, eli en vieläkään ole maistanut supermuodikasta Härkistä tai Nyhtökauraa. Soijaa en voi syödä ollenkaan, vatsani ei kerta kaikkiaan kestä sitä. Ehkä siksi olen skeptinen kaikkia prosessoituja “lihankorvikkeita” kohtaan. Toisaalta pidän kyllä tofusta, että ota siitä nyt selvää.

Parasta kasvisruoka on minusta kuitenkin juuri näin. Yksinkertaista, sesongin mukaista ja sellaista, jossa kasvisten omat maut pääsevät parhaiten esille. Uunissa paahtaminen sopii monille syksyn sesonkituotteille ja ruoka valmistuu kuin itsestään, juuri niin kuin tämä lehtikaali-kurpitsapasta.

Kurpitsa on itselleni melko uusi tuttavuus ruokapöydässä. Kesäkurpitsaa meillä on aina ollut paljon, mutta talvikurpitsan äitini laittoi kurpitsapikkelssiksi, mikä ei taas ole oma lempiruokani. Erilaisiin kurpitsa ruokiin ole oikeastaan syttynyt vasta Masterchef Australian myötä.  Olen siihen aivan koukussa ja väittäisin, että olen myös oppinut ohjelmasta paljon ruuanlaittoon liittyen. Esimerkiksi erilaisiin makupareihin liittyen ja erilaisiin kypsennys tapoihin liittyvää tietoa. Ja tietenkin kuinka valmistetaan täydellinen risotto.  Kuinka moni teistä blogin lukijoista seuraa kyseistä sarjaa?

Kannattaa myös katsoa kurpitsarisoton ohje, se on ihana syksyinen kasvisruoka.

lehtikaali-kurpitsapasta lehtikaali-kurpitsapasta lehtikaali-kurpitsapasta

lehtikaali-kurpitsapasta

tarvikkeet:

1 myskikurpitsa
1 pss lehtikaalia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500g pastaa
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Aloita pesemällä kurpitsa ja leikkaa se pituussuunnassa halki. Kaiverra siemenet pois. Viipaloi kurpitsa noin 2 cm paloiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Laita pasta vesi kiehumaan. Pese ja pilko lehtikaali. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää joukkoon lehtikaali. Paista kunnes lehtikaali on muuttunut tummanvihreäksi ja pehmennyt. Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita keitetyn ja valutetun pastan joukkoon paahdetut kurpitsat, lehtikaali- sipuliseos, sekä vuohenjuusto. Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.