Apua unettomuuteen – yhteistyössä New nordic ja Blogirinki.

Olen hakenut apua unettomuuteen tämän vuoden aikana. Kaikki alkoi jouluna, kun aattoyönä en yht äkkiä saanutkaan unta. Minulla ei ole mitään historiaa huono unisuuteen vaan päin vastoin, olen aina nukkunut hyvin ja paljon. Mennyt aikaisin nukkumaan ja herännyt aamuisin ennen kellon soittoa. Yht äkkiä olin tilanteessa, jossa uni ei tullutkaan niin kuin olin tottunut. Tilanne jatkui uuden vuoden yli ja huonoimpina öinä valvoin vielä aamu neljän aikaan epätoivoisena unta odotellen. Kokeilin lisätä ulkoilua ja kirjoittaa ylös stressitekijöitä. Lopetin datailun hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa ja yritin rentoutua hengittelemällä oikein. Harkitsin psykoterapiaa.

Uuden vuoden jälkeen hakeuduin lääkäriin ja sain nukahtamislääkkeitä.  Kyseiset lääkkeet sammuttaa valot nopeasti ja tehokkaasti, mutta uni ei ole samanlaista kuin “oikea” uni. Nukahtamislääkkeet on tarkoitettu lyhyt aikaiseen käyttöön, eivätkä ne kohdallani auttaneet itse ongelmaan lainkaan. Unensaanti ilman nukahtamislääkkeitä ei onnistunut ja pelko unettomuudesta lisääntyi. Lopulta sain paniikkikohtauksen tyyppisiä oireita, joissa sydän hakkasi ja ahdistus kuristi kurkkua. Marssin uudestaan lääkäriin ja minulle määrättiin uudet lääkkeet, tällä kertaa ahdistusta lievittämään. Lisäksi sain unensaannin helpottamiseksi melatoniinia.

Apua unettomuuteen

 

Olin järkyttynyt asioiden saamasta tolasta. Minä, joka en eläissäni ole syönyt antibioottia kummempaa lääkekuuria, olin nyt unettomuuden vuoksi psyykelääkityksellä. Tässä kohtaa en ollut varma kumpi minua ahdisti enemmän, lääkitys vai unettomuus.
Blogirinkiläisenä minulle onneksi tarjottiin mahdollisuutta osallistua yhteistyöhön, jossa pääsin kokeilemaan New Nordic luontaistuotteita. Meillä oli mahdollisuus kokeilla Hair Volume, Melissa Dream ja Clear Brain valmisteita. Kokemuksiani Hair Volumesta voit lukea täältä. Erityisen innokkaasti kuitenkin suhtauduin Melissa Dream valmisteeseen.

Aloitin syömään Melissa Dream tabletteja yhdessä saamani lääkkeen kanssa, mutta melko pian jätin lääkityksen kokonaan pois ja jatkoin pelkillä Melissa Dream tableteilla. Kun luottamus unensaantiin palautui, lyheni nukahtamisaika huomattavasti, eivätkä satunnaiset huonommin nukutut yöt enää ahdista. Uniongelma helpotti pikku hiljaa, mutta edelleenkin saatan kärsiä satunnaisista huonoista öistä. Selviän niistä kun tiedän, että ne ovat yksittäisiä, ohi meneviä öitä. Ja edelleen jos havaitsen itsessäni stressin merkkejä, tai edessä on jokin jännittävä tapaus, hyväksyn sen, että nukahtaminen voi olla haastavaa ja otan Melissa Dream tabletteja ennen nukkumaan menoa.

Apua unettomuuteen

Apua unettomuuteen

Nukahtamiseen ja unen laatuun voi vaikuttaa monilla eri tekijöillä.

 • Säännöllinen uniaika. Mene sänkyyn kun olet oikeasti väsynyt ja aamulla pitäisi nousta aina samaan aikaan, myös vapaapäivinä.
 • Fyysinen aktiivisuus.
  Raskas alkuillan liikunta helpottaa nukahtamista ja parantaa unenlaatua. Kovalla lenkillä, tanssimassa tai muussa hikiliikunnassa voi käydä 3–4 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos liikut hyvin myöhään, tee se kevyemmin. Silloin keho ei enää sängyssä käy ylikierroksilla, mikä häiritsisi nukahtamista.
 • Riittävän matala lämpötila makuuhuoneessa (15C, max. 20C)
 • Tuuleta ennen nukkumaan menoa, raikkaassa ilmassa nukkuu paremmin
 • Kahvin, alkoholin ja muiden stimulanttien välttäminen iltapäivällä / illalla
 • Lakanoiden ja peiton materiaalit. Hengittävät materiaalit kuten luomupuuvilla, silkki jne. Keinokuitu voi tehdä olon kuumaksi ja jopa ärsyttää ihoa.
 • Herätyskello piiloon! Älä viluile kelloa yöllä. Se vain lisää stressiä ja ahdistusta siitä, ettei uni ole vieläkään tullut.
 • Valolla on merkitystä. Pimennä makuuhuone yöksi ja käytä kirkasvalolamppua päivällä.
 • Tietokoneen ja padin taustavalo virkistää ja valvottaa, koska se on voimakkaan kirkasta ja sinistä. Jos kuitenkin käytät älypuhelinta tai tablettia ennen nukkumaanmenoa, himmennä näytön kirkkautta ja pidä laite kauempana kasvoistasi. Kokeile vaihtaa somettaminen lehteen tai kirjaan.
 • Harjoittele rentoutumistekniikoita pitkin päivää. Aktiivisen rentoutumisen avulla kehosi ja mielesi tuottavat melkein samoja terveysvaikutuksia kuin nukkuminen: sympaattisen hermoston toiminta vähenee, parasympaattinen voimistuu ja stressaantuneiden kudosten aineenvaihdunta normalisoituu ja välittäjäainejärjestelmät tasapainottuvat.
 • Opettele pois negatiivisista ajatuksista. Sen sijaan, että ajattelet että koska et saa unta, et jaksa huomenna mieti, että selviät kyllä vähemmilläkin unilla. Tai että yksi huonosti nukuttu yö ei haittaa, koska tulee vielä parempiakin öitä.
 • Huolehdi huolet valmiiksi. Voit vaikka kirjoittaa stressiä aiheuttavat asiat ylös ja miettiä valmiiksi, mitä voit asialle tehdä, mikä on pahinta mitä voi tapahtua ja miten siitä selvitään. Jos yöllä tulee mieleen uusia asioita, voi ne kirjoittaa ylös ja luvata itselleen palata asiaan seuraavana aamuna.

Melissa Dream

Melissa Dream™ tabletit auttavat levollisen unen saannissa. Sitruunamelissauute auttaa ylläpitämään levollista unta. B-vitamiiniyhdistelmä tukee hermoston normaalia toimintaa. Sisältää sitruunamelissaa, kamomillaa, l-teaniiniä, B-vitamiineja (B1, B2, B6 ja B12) ja magnesiumia sekä niasiiniä.

New Nordic tuotteita voit hankkia seuraavista paikoista: New Nordicin verkkokauppa, luontaistuotekaupat, LIFE-ketju, Luontaistuntija-ketju, Terveystieto-ketju ja Sokos

Muiden bloggaajien kokemuksia New Nordic tuotteista pääset lukemaan täältä.

Apua unettomuuteen

ARVONTA

Blogini lukijoilla on myös mahdollisuus voittaa itselleen kokeiluun yksi paketti Melissa Dream™ tablettejaKommentoi tähän mistä sinä olet löytänyt apua unettomuuteen. Arvonta-aika on 24.8-31.8.2016. Laitathan mukaan toimivan sähköpostiosoiteen.

Yhteistyössä: New Nordic ja Blogirinki

S_hk_postiliite