VHH pekonipiirakka sopii helpoksi juhlatarjoiluksi. Se on kokonaan gluteeniton ja jos totta puhutaan, piirakka maistuu hyvälle myös kokonaan ilman pohjaa. Tässä ohjeessa on kuitenkin mukana myös viljaton karppaajalle sopiva piirakkapohja.

Olen aikaisemminkin leiponut hiilihydraattitietoisesti, osa ohjeista sopii enemmän ja osa vähemmän tarkoille karppaajille. Kannatta katsoa esimerkiksi VHH parsapiirakan, mangojuustokakun ja banaanimuffissien ohje. Suolaista leivontaa tulee kuitenkin harvemmin kokeiltua. VHH pekonipiirakka oli kuitenkin maistuva, joten ehkä tämän tyyppisiä suolaisia piirakoita pitäisi kokeilla useamminkin. Jonkin verran olen tehnyt myös munakasrullia, mutta niitä ei näköjään ole koskaan tullut esiteltyä täällä blogissa. Kenties syynä on niiden visuaalisuus. Rullani eivät näet yleensä ole olleet mitään keittiön kaunistuksia.

VHH_pekonipiirakka

VHH Pekonipiirakka

Pohja:

2,5 dl juustoraastetta
2 dl mantelijauhoa
50g voita sulatettuna

Sulata voi ja sekoita aineet keskenään. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuokaan ja esipaista 10 minuuttia 200 asteessa.
Täyte:

1 pkt pekonia
8 keskikokoista herkkusientä ta inyt sesongin aikaan kantarelleja
1 sipuli
1 paketti aurajuustoa
suolaa ja pippuria
tuoretta oreganoa
1 muna
1 prk kermaviiliä

Paista pekoni ja kuullota sipulit ja sienet pannulla. Mausta ja kippaa täyteaineet pohjan päälle. Sekoita aurajuusto, muna ja kermaviili ja kaada seos piirakan päälle. Koristele herkkusieniviipaleilla ja ripottele halutessasi juustoa piirakan päälle. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä!