VHH mangojuustokakku

Mieheni ei juuri välitä makeasta, mutta hedelmäiset juustokakut ovat hänen mieleensä. Vietimme hänen syntymäpäiviään ja halusin muuntaa juustokakku reseptin VHH ruokavalioon sopivaksi. Itse juusto osuus on helppo. Olen tässä käyttänyt makeutuksena mangososetta ja hieman hunajaa taittamaan sitrunaan happamuutta. Pään vaivaa aiheutti pohja. Olen joskus kokeillut tehdä pohjan mantelijauhoista ja voista, mutta en pitänyt lopputuloksesta. Tällä kertaa kokeilin pähkinöitä ja se kannatti! Juustokakku toimi hyvin ja siitä pitivät myös vieraat, jotka eivät muuten elämässään erityisesti välttele hiilareita.

Karppaajan Mangojuustokakku

Pohja:
3 dl pähkinöitä, esim. pekaanin pähkinä ja cashew pähkinä
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa, kookossokeria tai muuta haluamaasi makeutusta
50 g voita

Täyte:
2 pkt / 400g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
6 liivatelehteä
5 dl mango sosetta
1 sitruunan mehu
(1 rkl hunajaa, jos haluat)

Aloita hienontamalla pähkinät blenderissä. Lisää joukkoon sulatettu voi ja muut aineet. Tarkista makeus. Levitä leivinpaperilla päälystettyyn irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin.

Laita liivate lehdet likoamaan kylmää veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mangosose, sekoita tasaiseksi. Purista sitruunasta mehu ja kiehauta se kattilassa. Lisää hunaja. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon liivatelehdet. Sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää hieman jäähtynyt liivate seos täytteeseen koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä ainakin neljä tuntia jääkaapissa.

Katso myös sokerittoman ja gluteenittoman täytekakun ohje.

 

Saatat pitää myös Gluteenittomasta suklaakakusta karppaajille tai viljattomista viiden aineen sitruunapaloista. Kaikki viljattomat ja ilman valkoista sokeria valmistetut reseptit näet täältä.