Pidetään jätskibileet
Kun minulta kysyttiin olisiko meidän perheellämme mitään sopivia juhlia tulossa, johon uusi  Synttäri trio sopisi, olin heti että Kyllä! Minusta pienten juhlien järjestäminen on arjen suola. Ei tarvita kummoista tekosyytä meidän perheessä, niin kekkerit järjestetään aivan varmasti. Välillä kutsutaan vieraita ja välillä juhlitaan ihan oman perheen kesken. Tykkään valmistella juhlia sekä tarjoiluiden, että muun rekvisiitan suhteen. Olen kokemuksen kautta oppinut, että jos haluaa laittaa paljon aikaa ja vaivaa koristeluun, kannattaa tarjoiluissa mennä helpomman kautta. Jäätelö on siitä hyvä valinta, että yleensä siitä pitävät kaikki, se on helppoa laittaa esille ja silti tarjoiluista saa näyttävän näköistä!
Nämä jätskibileet rakennettiin uuden laktoosittoman Pingviini synttäritrion ympärille. Kaikki varmaan muistavat lapsuudestaan suklaa-, mansikka- ja vanilijakermajäätelön yhdistävän Herkkutrio jäätelön? Pingviini jäätelö täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja sen kunniaksi Synttäritrio on saanut uudet, täysin laktoosittomat raidat mansikka-, banaani- ja päärynäkermajäätelöstä. Uutuusjäätelön maut ja värit tulevat luonnosta. Pingviinijäätelön valmistaa Suomen Nestle Turengin jäätelötehtaalla.
Pidetään jätskibileet

Jätskibuffan idea piilee siinä, että jokainen saa koota itse oman jäätelöannoksensa. Mikä voisi olla hienompaa kuin kehittää oma jätskiannos?

Jätskibaariin sopii hyvin esimerkiksi

  • Daim
  • Kismet
  • Domino tai Oreo muru
  • Ranskanpastillit
  • Strösselit
  • Paahdetut mantelit
  • Mansikkahillo
  • Hedelmät ja marjat
  • Suklaakastike
Hienonsin kaiken muun aika pieneksi muruksi, paitsi ranskanpastillit, strösselit ja hedelmät ja marjat, jotka tarjoiltiin kokonaisena. Jos mukana olisi ollut pienempiä lapsia, olisin ehkä pilkkonut myös hedelmät. Kaikki lisukkeet oli buffassa pienissä purkeissa, joista niitä saattoi helposti lisätä omaan annokseensa. Ja täytyy sanoa, että aika huikeita annoksia juhlissa nähtiinkin. Näissä kekkereissä “vähemmän on enemmän” sanonta ei selvästi pitänyt paikkaansa.

Ja jos haluaa tehdä enemmän itse, niin monet lisukkeet voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin. Mikset leipoisi keksimuruja itse, tai tekisi kotitekoista daimia? Kun lisukkeet on tehty edellispäivänä valmiiksi, ei juhlapäivänä tarvitse tehdä kuin koristelu ja laittaa itsensä ja lapset paardikuntoon.

Vinkkinä vielä jätskibuffan tekijälle, että pöydästä saa näyttävämmän kun valittavia lisukkeita on paljon, mutta määrän ei tarvitse olla kovin suuri.

 

Pidetään jätskibileet

Jätskijuhlista sain myös hyvän tekosyyn hankkia pieniä söpöjä kippoja tarjoiluastioiksi. Tein kippoihin valmiiksi jäätelöpalloja ja laitoin annokset takaisin pakkaseen, näin juhlien alkaessa minun ei tarvinnut enää muuta kuin nostella valmiit jätskiannokset pöytään. Helppoa, nopeaa ja näyttävää. Ja onhan nuo pikkupurkit aika söpöt, eikö?

Jäätelö raadin mukaan “vihreä oli parasta”, “banaani maistui hyvältä”, “haluan lisää mansikkaa”. Eli aika tasaisesti äänet jakautuivat eri makuvaihtoehtojen kesken. Päärynä taisi kutenkin viedä meidän makugallupissa voiton. Ehkä suorin palaute tuli siitä, että kaikki lapset nuolivat kipponsa putipuhtaaksi ja vaativat lisää. Johon äiti ei sitten kuitenkaan suostunut.

Miten on? Maistuuko jätski sinulle? Mikä on suosikki makusi? Oletko jo maistanut Synttäritrioa?

*yhteistyö