Karviaishilloa kahdella tapaa
Meillä on kaksi valtavaa karviaismarjapensasta pihalla. Toinen on punainen ja toinen keltainen ja kumpikin tuottaa mahtavan sadon! Karviaiset ovat minusta parhaita suoraan pensaasta suuhun nappaistuna. Olenkin ollut vähän arka karviasen säilöjä, mutta tänä vuonna olen taas saanut säilömiskärpäsen pureman, joten karviaisetkin piti saada talteen hinalla millä hyvänsä!
Karviaishilloa kahdella tapaa

 

Karviaishilloa kahdella tapaa

Innostuin kokeilemaan karviashilloa kahdella tapaa. Banaanin ja porkkanan kanssa. Kumpikin oli hyvää, mutta itse pidin enemmän porkkanaisesta versiosta.Lasten makuun nämä olivat himpun kirpeitä, mutta ensi järkytyksen mentyä on hillo kelvannut myös raadille.

Karviais-banaanihillo

800 g karviaisia
2 banaania
0,5 dl vettä
500g hillosokeria

Kaada peratut karviaiset ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Kaada joukkoon hillosokeri vähitellen, kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää viipaloitu banaani ja keitä hilloa kymmenen minuuttia silloin tällöin Sekoitellen. Kuori tarvittaessa vaahto. Soseuta sauvasekottimella ja jaa hillo tölkkeihin.

Karviais -porkkanahillo

1 kg porkkanoita
500 g vaaleita karviaisia
500g hillosokeria
4 dl vettä

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Keitä porkkanaraastetta, karviaisia ja vettä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä vielä noin 10 min. Kuori vaahto. Tölkitä ja säilytä viileässä.