No nyt kieltämättä kuulostaa luovalta ratkaisulta ja sitä se onkin. Meinasin ruveta tekemään tahnaa paahdetuista kasviksista. Laitoin uunin lämpenemään 250 asteeseen ja kun meinasin pistää pellin uuniin huomasin, että siellähän törrötti rivissä ne pullot, jotka jäivät yli mansikkamehun pullotussessiosta. Eipä siinä siis muuta kuin pulloja jäähdyttelemään. Tämän salaatin idiksen oli saanut joskun Pinterestiä selaillessani. Tietenkään kotona ei kaikkea alkuperäisen ohjeen mukaista ollut, joten tein oman versioni siitä, mitä kaapista sattui löytymään.
Mustikka- parsakaalisalaatti

Mustikka- parsakaalisalaatti ohje:

6 kpl Porkkanaa
3 kpl Parsakaalia
1 dl Mustikoita
Tuore punasipuli varsineen
1/2 sitruunan mehu

3 rkl hunajaa
2 rkl oliivi öljyä

1,5 dl siemeniä ja pähkinöitä
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 tl dijonsinappia
suolaa, pippuria

Laita siemenet ja pähkinät, 1,5 rkl hunajaa, 1/2 tl suolaa ja 2 rkl oliiviöljyä pieneen kattilaan ja paahda niitä keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes ne saavat väriä. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä.

Pese ja pilko porkkanat ja parsakaalit. Höyrytä ne kypsiksi, kuitenkin niin, että ne jäävät vielä napakoiksi.

Tee kastike. Sekoita jogurtti, dijonsinappi, 1,5 rkl hunajaa, sitruunanmehu ja suolaa ja pippuria maun mukaan.

Sekoita porkkanat ja parsakaalit kastikkeen sekaan. Sekoita joukkoon siemenet ja pähkinät sekä hienonnettu sipuli. Ripottele mustikat salaatin päälle.

Nauti sellaisenaan tai lisukkeena.