Olen kykkinyt viime aikoina ahteripystyssä puutarhassa. En niinkään nyppimässä rikkaruohoja vaan valokuvaamassa. Laukat, idänunikot ja kurjenmiekat kukkivat jo. Sen sijaan juhannusruusu joka yleensä on sangen täsmällinen ei vielä ole näyttänyt kuin muutaman kukan. Olen aivan fiiliksissä jokaisesta auenneesta kukasta. Jokainen päivä on erilainen ja paljastaa uutta. Kokonaiskuvaa kukkivasta pihastani on vaikea ottaa, mutta yksittäisistä kasveista se onnistuu.

Saanko esitellä, ystäväni lumipalloheisin? Hän notkuu tällähetkellä täynnä pyöreitä, kauniita, täyteläisiä kukkia. Näitä aijon tänään käydeä keräämässä maljakkoon.

 

Kasvihuoneessakin on tapahtunut vaikka mitä. Ensimmäinen mansikka on melkein kypsä! Viiniköynös on talvehtinut ja voi hyvin. Näyttää siltä, että rypälesato tulee olemaan vertaansa vailla. Ehkä siitä syystä, että koskaan aikaisemmin yksikään viiniköynöksen kasvuyritys ei ole tuottanut tulosta.

Kasvihuoneessa meillä on myös salaattia, yrttejä, fenkolia ja purjoa.

 

Idänunikot ja laukat kukkivat juuri nyt näyttävästi. Idänunikoiden väri voimakas ja huomiota herättävä. Olen kerran yrittänyt siirtää unikot keskellä pihaa sijaisevasta penkistä vähän sivummalle sillä seurauksella, että keskipenkki kukoistaa kun mitään siirtämistä ei ikinä olisi yritettykään ja sivulla olevassa penkissä on kaksi unikkoa. Laukat taas on istutettu ihan ensimmäisinä kasveina silloin talo rakennettiin. Ne ovat viihtyneet hyvin!

Juhannusruusu alkaa kukkimaan ihan näinä päivinä. Olen ottanut kuvat muutama päivä sitten ja ruusut ovat selkeästi enemmän auki, osassa on jo orastava kukinta. Mutta entäpä sitten pionit? Minulla on pihassa kymmeniäpionin nuppuja. En malta odottaa niiden kukinnan alkamista!

 

Oletteko te puutarhaihmisiä? Mikä on sinun suosikki kasvisi?