Lasilaakso on mukava retkikohde Espoon ja Kirkkonummen rajalla, lähellä vanhaa Mankin seisaketta. Muistan Lasilaakson omasta lapsuudestani, kävimme siellä usein retkellä juuri keväisin, jolloin valkovuokot kukkivat! Reitti ei ole liian pitkä ja maisema niin mukavaa, että lapsetkin jaksavat ja viihtyvät. Etenkin jos heidän mielikuvitustaan hieman ruokkii satumetsän keskellä.
Lasilaakso

Lasilaaksossa on selkeä polku joka on merkitty keltaisin merkein, eksymisvaaraa ei siis ole. Meitä vastaan tuli perhe lastenvaunujen kanssa, joten kohde soveltuu myös ihan pienten lasten kanssa liikkumiseen. Reitti on muutenkin helppo kulkuinen, joten lasten lisäksi matkaan voi ottaa vaikka mummon ja ukin.

Lasilaakso

Polku seuraa laidunmaata, jossa kyltin mukaan on kesäisin lehmiä.

Lasilaakso on täynnä valkovuokkoja

Lasilaakso

Äitienpäivän aikaan maa on valkoisena valkovuokoista. Parkkipaikan tuntumassa kasvaa myös harvinaisempia keltavuokkoja. Kukkien kerääminen alueella on kiellettyä!

Lasilaakso

Lasten suosikki on tietenkin puu, jonka sisälle mahtuu seisomaan. Muistan tämän hyvin omasta lapsuudestani, mikä onkaan hienompaa kuin oikea puumaja! Puu löytyy helposti kun lähtee parkkipaikalta seuraamaan vasemmanpuoleista polkua, aitauksen reunaa. Metsässä polku selvästi risteää oikealle, ylös mäkeen. Seuraa polkua, se vie puun luokse. Erään kerran kun olin puun sisällä kuulin jaloistani pientä piipitystä. Voitte vain kuvitella kuinka paljon säikähdin pienen pientä hiirtä. Kannattaa siis olla tarkkana, puun sisällä viihtyvät muutkin kuin satunnaiset seikkailijat.

Lasilaakso

Metsä on tunnelmaltaan todellinen satumetsä!

Lasilaakso

 

Lasilaakso

 

Lasilaakso

Suosittelen lämpimästi piipahtamista Lasilaaksossa! Jos muut luonto kohteet kiinnostavat, lue myös Torronsuosta ja Repovedestä.

Mitä retkikohdetta sinä suosittelisit lapsiperheelle?